Kış İçin Salça Mesaisi Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaz aylarının son günlerinde vatandaşı da kışlık telaşı sararken, salça, turşu, sos gibi hazırlık yapan vatandaşların mesaisi de başladı.

 Kış aylarına adım adım yaklaşılırken, kış için çalışmalar da başladı. Vatandaşlar, bahçeden toplanan biber ve domateslerden salça yapmak için mesaiye başladı. Bahçeden biberini domatesini toplayan vatandaş, kilosu 2 liradan salça çektirmek için değirmenlere akın etti.

“Çoluğa, Çocuğa Hazırlık Yapıyoruz Bir Yıl Tüketiyoruz”

Salça yaptırmak için gelen vatandaşlardan Hikmet Ateş, kendi salçalarını kendilerinin yaptıklarını ifade ederek, “60 -70 kg falan getirdik. Biz kendimiz üretiyoruz. Fiyatları pek bilmiyoruz. Kendi yerimizden, evimizden alıp geliyoruz. Kışa hazırlık yapıyoruz. Kendi bahçemizde domates, biber kışa hazırlık salça çektiriyoruz. Çoluğa, çocuğa hazırlık yapıyoruz bir yıl tüketiyoruz. Gelecek sebze zamanına kadar” dedi.

“Şu Anda 2 Liradan Çekiyoruz”

Değirmenci esnaf Bayram Et ise “15 senelik işçiyim. Şu anda salça ve bulgurla uğraşıyoruz. Bir taraftan da un gelmekte. Kabuğunu ayırıyoruz, ayırmıyoruz, müşterinin memnuniyetine nasıl geliyorsa öyle yapıyoruz. Şu anda 2 TL'den çekiyoruz.  Genellikle karışık ikisi de aynı fiyat olduğu için genellikle karışık çok çektiriyorlar. Biberle, domates aynı fark etmiyor. Çekirdeğini kabuğunu ayırttıracaklarsa sadece yeşil saplarını almaları daha iyi. Çünkü acı su aktığı sürece salçayı acıtır ve çabuk bozulmasına neden olur. Öbür türlü de çekirdeğini alırlarsa daha iyi olur kabuğunu ayırttırmayacaklar için. Salça için kaplarını zaten genellikle getiriyorlar yani çok getirirlerse onlar için daha iyi. Hiç olmazsa burada eziyet çekmezler. Kimisi yeter deyip getiriyor ama yetmiyor, parayla almaya kalkıyorlar. Poşete torbaya almaya kalktılar, salçalarla yazık günah. Ne kadar fazla kap getirirlerse onlar için o kadar iyi olur. Çekim fiyatları değişmiyor ikisi de 2 TL, kilosu 2 TL şu anda memnunum. Yani milletin memnuniyeti bizim için en ön planda hani memnuniyet daha önemli, müşteri nasıl isterse öyle çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Batı Nil Virüsüne Dikkat! İşte Bulaş Yolları Ve BelirtilerÖnceki Haber

Batı Nil Virüsüne Dikkat! İşte Bulaş Yol...

Geleceğe Yön Veren Akıllı Şehir Projeleri, Aksaray’a Entegre EdiliyorSonraki Haber

Geleceğe Yön Veren Akıllı Şehir Projeler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar