KİRACIYA DA EV SAHİBİNE DE AĞIR CEZALAR YOLDA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KİRACIYA DA EV SAHİBİNE DE AĞIR CEZALAR YOLDA
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren haber geldi. Kiralamada kurallara uymayanlara büyük ceza yolda. İşte dikkat edilmesi gerekenler...

 Türkiye'de kiracı ve mülk sahipleri son dönemlerde sık sık karşı karşıya gelmeye başladı. Enflasyon fiyatlarına bağlı olarak kiraların yükselmesiyle tartışmalar giderek büyürken, kiracıların da ev sahiplerinin de uyması gereken kurallar bulunuyor. 

“Kiraların Elden Yatırılmasını Engellemek İçin Adımlar Atılacak”

Emlakçı Selami Bayraktar, son dönemlerde kiracı-ev sahipleri arasında anlaşmazlıklar sebebiyle çok sayıda dava açıldığını ifade ederken, “Bu davalar arasında kontratsız kiralamalar ile elden kira yatırma konuları da önemli bir ağırlık tutuyor. Ev ve işyeri sahipleri, kiracılardan aldıkları bedel üzerinden vergi vermemek için bu tutarların ya tamamını ya tamamını ya da yarısını elden alıyordu.

Hatta bazıları, kiracının hak talep etmesinin de önüne geçebilmek için kontratsız kiralamalar yapıyordu. Ancak yaşanan tartışmalar anlaşmazlıkları gün yüzüne çıkardı. Bunun üzerine hükümet kanadında kayıt dışılıkla mücadele kapsamında kiraların elden yatırılmasını engellemek için bazı adımlar atılacak” dedi.

“Yeni Düzenlemelere Uymayan Mülk Sahiplerine ve Kiracılara Ağır Para Cezası Kesilebilecek”

Kayıt dışılığı ortadan kaldırmak için tedbirlerin yolda olduğunu belirten Bayraktar, “Piyasanın kayıt altına alınması ve fahiş artışların önüne geçilmesi için bir dizi önlem gündemde.

Bu kapsamda ilk tedbir, 1 Ocak 2025 itibariyle tüm ev ve işyeri kiralamaları için kontrat düzenlenecek ve bu kontratlar e-Devlet üzerinden yapılacak. Edinilen bilgiye göre, kiralama konusunda yeni düzenlemelere uymayan mülk sahiplerine ve kiracılara ağır para cezası kesilebilecek. Konu, Maliye tarafından da mercek altına alınmış durumda. Yeni yıl itibariyle yapılacak tüm kontratların e-Devlet'te bulunması, aylık yatırılan kira meblağı üzerinden vergi denetimini de kolaylaştıracak” açıklamasında bulundu. Haber: Sedef Altınkaya


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜMRÜK KAÇAĞI ÜRÜN SATICISINA BAŞARILI OPERASYONÖnceki Haber

GÜMRÜK KAÇAĞI ÜRÜN SATICISINA BAŞARILI O...

DKMP’DEN JANDARMAYA BİYOKAÇAKÇILIK EĞİTİMİSonraki Haber

DKMP’DEN JANDARMAYA BİYOKAÇAKÇILIK EĞİTİ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar