KGK'den Disney'e: Türk Düşmanlığının En Açık Göstergesidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KGK'den Disney'e: Türk Düşmanlığının En Açık Göstergesidir
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), Atatürk dizisini iptal etmesinden dolayı Disney Plus'a, "Atatürk Türk Halkının milli değeridir.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), Türkiye’de dijital platform statüsüyle yayın lisansı alan ve binlerce abonesi olan Disney Plus’ın ‘Atatürk’ dizisini iptal etmesi yönündeki kararına tepki gösterdi.

 

"Kesinlikle İyi Niyetli Değildir" 

KGK Yönetim Kurulu’nun Genel Başkan Vekili İsmail Bayazıt imzasıyla yayınlanan mesajda, Disney Plus'ın bu kararının Türk halkını yaraladığı ifade edilirken, "Önce Atatürk dizisi çekimi yaparak Türk toplumunun ölümsüz liderine karşı duyduğu hassasiyete ‘saygı’ gösterme ve ‘alkış’ alma hamlesi yapıp, ardından da gelecek tepkiyi bilerek yükseltme yönündeki iptal kararı kesinlikle iyi niyetli değildir. Türk halkının hassasiyetleriyle bilerek, isteyerek ve kasten oynanmasına izin veremeyiz" denildi.

 

"Yayın Aşamasında İptal Edilmesinin Hiçbir Haklı Gerekçesi Olamaz"

Avrupa'nın çeşitli yerlerinde bir yandan da kutsal kitaba olan saygısızlığın yaşandığını belirten Bayazıt, "Diğer taraftan Atatürk dizisinin iptali yönündeki karar ‘tesadüf’ olarak değerlendirilemez. Uzun süre Atatürk dizisinde rol alacak oyuncunun seçimini kamuoyunda tartıştırıp, sonra binlerce dolar harcayıp çekimleri tamamladıktan sonra yayın aşamasında iptal edilmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz" açıklamasında bulundu.

 

"Türk Halkının Disney Platformundaki Üyeliklerini İptal Etmesi Çağrımızdır"

Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkeyi zor şartlarla verdiği mücadeleyle kurtardığına değinen Bayazıt, "Vatanımızın kurtarıcısı ve ülkemizin kurucusu Mutafa Kemal Atatürk, Türk halkının milli değeridir. Gerek savaşta ve gerekse barışta, başarıları, devrimleri ve yaşamıyla tüm dünyanın gıpta ettiği yüce önder Atatürk’ün filmi ancak Türk düşmanlarını rahatsız eder. Bu nedenledir ki; Disney Plus konusunda RTÜK’ün başlattığı incelemenin en kısa sürede tamamlanması beklentimizdir. Türk halkının da Disney Plus platformundaki üyeliklerini bir an önce iptal etmesi çağrımızdır" dedi.

 

"Disney Plus Yetkililerinin Bu Vahim Karardan İvedilikle Dönmelerini Bekliyoruz"  

"Disney Plus’ın “Atatürk” dizisine yönelik örtülü sansürünü, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına ve Türk milletine karşı saygısızlık olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer veren Bayazıt, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında “baskı ve lobi” iddialarına sığınarak gerekçelendirilen tutum karşısında, Disney Plus yetkililerinin bu vahim karardan ivedilikle dönmelerini bekliyoruz" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özel Bireylerin Elişi Sergisi AçıldıÖnceki Haber

Özel Bireylerin Elişi Sergisi Açıldı

İşyerlerinden Hırsızlık Yapan Şahıs Yakayı Ele VerdiSonraki Haber

İşyerlerinden Hırsızlık Yapan Şahıs Yaka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar