KGK 3. Küresel Medya Buluşması Tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KGK 3. Küresel Medya Buluşması Tamamlandı
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin geleneksel hale gelen Küresel Medya Buluşması’nın üçüncüsü 2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Alanya’da gerçekleştirdi.

32 ülkeden 50 yabancı gazeteci ve Türkiye'den 200 yerel ve yaygın medya mensubunun katılım gösterdiği 3'üncü Küresel Medya Çalıştayı tamamlandı. Aksaray İl Temsilcisi Celil Acar da çalıştaya katılım gösterdi. Çalıştay sonrasında Gala Gecesi ve Küresel Başarı Ödülleri töreninin tamamlanmasıyla birlikte tören sonlandırıldı.

Alanya Eftelia Marin Otel’de yapılan etkinlikte, birçok önemli konuya değinildi. KGK seçilmiş kurul ve meclislerinin yaptığı toplantılarda, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla kamu diplomasisine katkı verecek alanlar belirlenirken, gerekli planlamalar ve 2024 yol haritası çizildi.

 

Yeni Yol Haritası Yeni Projeler

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim başkanlığında toplanan Yönetim Kurulu ve Başkanlar Kurulu karma toplantısında, konseyin yaptığı bir yıllık çalışmalar değerlendirilirken, yapılan ithamlara karşı en iyi cevabı çok çalışarak vermek gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

 

"Tolga Şardan Serbest Bırakılmalı"

Yaygın Medya Meclisi Üyesi Tolga Şardan'ın tutukluluğuna da değinilirken, gazeteci Şardan'ın serbest bırakılması gerektiği ifade edildi. Birçok planlamanın yapıldığı toplantılar oldukça verimli geçti. Basın İlan Genel Kurulu’nda görev yapan Genel Başkan Mehmet Ali Dim'in gazetecilerin yaşadığı sorunların farkına varılması için tanıtım ve programlar yapması kararlaştırıldı.

KGK'nin Moskova'da yapılan TASS ajansı ev sahipliğindeki ziyaretlerin etkili olduğu ifade edilirken, ziyaretlere devam edilmesi yönünde karar verildi.

 

İşsiz Gazeteciler Gündeme Geldi

Yaygın Medya Meclis toplantısı da yapılırken, ulusal haber ajansı kurulması konusunda proje ve planlar değerlendirilirken, bu çalışmaların geliştirilmesi konusunda karar alındı. Gazetecilerin tecrübe aktarımını etkin hâle getirecek ve yeni mezun gazetecilerin saha deneyimi eksikliğini giderecek Mentorluk uygulamasının hayata geçirilmesi konusunda anlaşıldı. Basın alanında birçok yeniliğe yol açabilecek birçok karar alınırken, işsiz gazetecilerin iş bulması amacıyla KGK'nın aracılık misyonu oluşturma ihtimalleri üzerine konuşuldu ve daha sonra konuşulmasına karar verildi.

Elşad Eyvazlı yönetiminde, Dış Medya Meclisi bir araya gelerek 67 ülkede KGK üyelerinin etkileşimlerini artırması konusunda uzlaştı. Temsilci yer alan ülkelerde Türkiye'ye daha fazla katkı sunulması yönünde karar alındı.

 

Meslek Örgütleriyle İş Birliği Konuşuldu

Genel Başkan Mehmet Ali Dim’in de iştiraki ile Yerel Medya Meclis Başkanı Ümit Babacan’ın başkanlığında toplanırken, yeniden il toplantılarının planlanması konusunda uzlaşıldı. KGK'nin BİK'teki varlığını güçlendirmek için neler yapılabileceğine dair konuşuldu. KGK üyelerinin hukuki yardım almasını sağlamak için bir hukukçunun görevlendirilmesi konusunda da anlaşmaya varılırken, dijital çağ haberciliğinde yapılması gerekenlere ilişkin eğitim ve seminerler verilmesi üzerine de konuşuldu.

 

Kemikleşen Sorunlara Çözümler Arandı

Toplantıların tamamlanması sonrasında Çalıştay, Gazze ve KGK kayıpları için 1 dakika saygı duruşuyla başladı. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, açılış konuşmasında Gazze'ye değinirken, gazetecilerin öldürülmesi konusuna da vurgu yaparak uluslararası toplumu duyarlı olmaya çağırdı.

Konuşma sonrasında emeği geçenlere plaket takdimi gerçekleştirildi. Çalıştayda sırasıyla; “Şiddetle Mücadelede Medyanın Önemi ve İşlevi”, “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Basınından Türk Medyasına”, “Medyanın Sorunlu Alanları ve Çözümleri”, “KGK Medya Örgütlenmesinin Neresinde?” konularına yer verildi. Çalıştay birçok konuda yapılan toplantılara ilişkin bilgilendirme açıklamalarıyla devam ederken, kapanış konuşmasının ardından sona erdi. Çalıştayın ardından bu yıl 3’üncüsü yapılan ve yine Lonicera World Otel’in balo salonunda Televizyon Gazetecisi ve KGK Genel Sekreter Yardımcısı Benan Kepsutlu’nun başarılı sunumuyla gerçekleşen Küresel Başarı Ödülleri'nin sahiplerini bulduğu Gala Gecesi yapıldı.

 

Gala Gecesinde Ödüller Sahiplerini Buldu

Gecede; ilk ve tek uzaya çıkan Türk ve Müslüman olan Kazak Kozmonot Toktar Ebubekirov Küresel Bilim Ödülü, Dünya Şampiyonu Kadın Milli Voleybol Takımı Küresel Spor Ödülü, Yunus Emre Enstitüsü Türk Dünyası Ödülü, Haber Global Küresel Medya Ödülü, deprem bölgesine hibeyle çok sayıda mobil hastane kuran TURMAKS Küresel İnsani Yardım Ödülü, Turizm Duayeni Hüseyin Baraner ise Küresel Turizm Tanıtım Ödülü almaya hak kazandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Klasik Arabasının Üstüne Çıkıp Filistin'e Destek İstediÖnceki Haber

Klasik Arabasının Üstüne Çıkıp Filistin'...

Suç İşleyen 13 Göçmen Kıskıvrak YakalandıSonraki Haber

Suç İşleyen 13 Göçmen Kıskıvrak Yakaland...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar