Kentsel Dönüşüm Projesinde İlk Kazma Vuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk adımı attıklarını ve ilk kazmayı vurduklarını ifade ederek, "Aksaray'a, gelecek nesillere daha güzel binalar ve güzel bir çehre bırakacağız" dedi.

Aksaray'ın ilk kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyan Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için tören düzenlendi. Törende açıklamalarda bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ilk kazmayı vurduklarını ve temeli açmaya başladıklarını ifade ederek, Aksaray'ı daha da güzelleştireceklerini ifade etti.

 

"Bugünden İtibaren Kazmamızı Vurarak Çalışmamıza Başlayacağız"

Yaklaşık olarak 2 yıldır hummalı şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Dinçer, "Bugün ilk kazığımızı vuruyoruz ve temelimizi açıyoruz. Merkez Hamidiye Mahallemizde kentsel dönüşüm projemizi başlatıyoruz. Aksaray’ımızın merkezinde yer alan Hamidiye Mahallemiz kentsel dönüşüm yapılması noktasında çok aciliyet gerektiren bir mahallemizdi. İçerisindeki binalarımız malum. Yıkılmaya yüz tutmuş binalarımız aynı zamanda mahallemizin içerisindeki sosyolojik durum, yapı, hepimizi derinden üzüyor ve etkiliyordu. Göreve geldikten sonra hızlı bir şekilde buranın dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalara başlamıştık. İki buçuk yıl önce başlamış olduğumuz çalışma neticesinde üç kez ihalesi yapılıp verilemeyen bölgemizin şimdi müteahhidimiz tarafından ihalesi alındı ve bugünden itibaren kazmamızı vurarak çalışmamıza başlayacağız" dedi.

 

"Aksaray, Modern Bir Yapıyla Buluşmuş Olacak"

Dönüşüm projesinde 574 bağımsız birim bulunduğunu, içerisinde konut ve işyerlerinin bulunacağını söyleyen Dinçer, "Aksaray’ımızda modern bina olarak nitelendireceğimiz mimari yapıyla ve Aksaray’ımızın kültürünü yansıtan Selçuklu motifleriyle bürünmüş bir projeden bahsediyoruz. Bu 574 tane bağımsız birimimiz yapıldığında inşallah Aksaray merkezimize nefes gelecek, çevre düzenlemesiyle beraber merkezimiz modern bir yapıyla buluşmuş olacak" ifadelerini kullandı.

 

"Aksaray'ımızın Merkezinde Trafiği Rahatlatmış Olacağız"

2 adet cadde açtıklarını söyleyen Dinçer, "İki tane cadde açıyoruz bildiğiniz üzere. Bir tanesi İş Bankası'nın yan tarafındaki 25 metrelik bir caddemiz. Yine Kalealtı Caddemizi genişletiyoruz, orası da aşağı yukarı 20 metrelik bir caddeye kavuşacak. Bu vesileyle Aksaray’ımızın merkezinde trafiği rahatlatmış olacağız. Yine projemiz içerisinde bulunan 650 araçlık otopark da hem bölgemize hem şehrimizin bu mahallerine hizmet edecek nitelikte" dedi.

 

"Aksaray'da Bir Değişim Dönüşüm Başladı"

Projenin yapılması için 500 gün süre olduğunu ancak 500 günden daha önce bitebileceğini ifade eden Dinçer, "Bu süre zarfı içerisinde hak sahiplerinin kira yardımı ödenmeye devam edecek. Projenin bu sürece gelmesinde ve destek olan başta meclis üyelerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aksaray'da aslında bir değişim dönüşüm başladı diyebiliriz. Çünkü ilk olması hasebiyle de önem arz ediyordu. Aksaray'da kentsel dönüşümün yapılacağını vatandaşımıza göstermiş olduk. Bundan sonraki süreçte inşallah bu ve benzeri projeleri artırarak Aksaray'a, gelecek yıllara, gelecek nesillere daha güzel çehre bırakacağız" açıklamasını yaptı.

Yapılan törene Belediye Başkanı Evren Dinçer ile birlikte belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Haber: Kemal Onur Atalay

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Olduğu Makama Bu Kez Ziyaretçi Olarak GeldiÖnceki Haber

Vali Olduğu Makama Bu Kez Ziyaretçi Olar...

Diyetisyen Ahmet Altıntaş Kliniğini Açtı: Yeni Nesil Zayıflama İle Aksaray'ı BuluşturuyoruzSonraki Haber

Diyetisyen Ahmet Altıntaş Kliniğini Açtı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar