Kendi İşini Kurmak İsteyen Engelli Ve Eski Hükümlü Girişimcilere Hibe Desteği 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kendi İşini Kurmak İsteyen Engelli Ve Eski Hükümlü Girişimcilere Hibe Desteği 
Dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan Engelli ve Eski Hükümlü statüsündeki girişimcilere yönelik olarak 400 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanacak. 

 Engelli ve eski hükümlü statüsünde bulunan girişimlere yönelik olarak 400 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanacak. 2025/1. Dönem Kendi İşini Kurma Hibe Desteği başvuruları alınmaya başlarken, başvurular 6 Aralık 2024 tarihine kadar sürecek. 

Hangi Projelere Destek Verilecek? 

Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik, engellilerin istihdamını sağlayacak, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, engelli bireylerin istihdamını yükseltecek mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyona yönelik projeler, ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği Korumalı İşyeri Desteğine yönelik projeler ve engellilere yönelik diğer projelere destek sağlanacak. Yapılacak komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde, maliyetler karşılanacak. Tarım ve hayvancılık sektörüne ait projelerde: kuruluş işlemleri desteği; işyeri kuruluşu için yapılan işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 20.000 TL, işletme gideri desteği; sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay  süre ile belge karşılığı olarak işletme giderinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım) yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 40.000 TL, kuruluş desteği; sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili demirbaş maliyetleri için vergiler dâhil en fazla 240.000 TL olmak üzere KDV ve tüm gider kalemleri dâhil en fazla 300.000 TL.

Diğer sektörlere ait projelerde ise kuruluş işlemleri desteği; işyeri kuruluşu için yapılan işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 20.000 TL, işletme gideri desteği; sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım ve kira) yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 80.000 TL, (ilgili mevzuat hükümlerinin yerine getirilmesi şartıyla 80.000,00 TL’lik işletme gideri desteği içerisinden en fazla 40.000 TL’ye kadar kira desteği verilebilecek.  Kuruluş desteği; sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin  temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dâhil en fazla 300.000 TL olmak üzere KDV ve tüm gider kalemleri dâhil en fazla 400.000TL olarak belirlenmesine karar verildi. Eski hükümlülere yönelik kendi işini kurma projelerinde hibe desteği (Kuruluş Desteği) miktarının 2025/1 döneminden itibaren geçerli olmak üzere tarım ve hayvancılık sektörüne ait projelerde vergiler dâhil en fazla 240.000TL, diğer sektörlere ait projelerde ise vergiler dâhil en fazla 300.000TL olarak belirlenmesine karar verildi.  

Başvurular e-Devlet Üzerinden Yapılacak

Engelli hibe desteği başvuruları, 6 Aralık 2024 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi olarak yapılacak. Aksaray İŞKUR tarafından yapılacak kontrollerde bilgi ve belge eksikliği olması durumunda projeler sistem üzerinden iade edilecek. İade edilen projeler eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması şartıyla sistem üzerinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar tekrar gönderilebilecek.  Eski hükümlülere yönelik hibe desteğinde, eski hükümlü girişimciler projelerini Adalet Bakanlığının ilgili birimleri (denetimli serbestlik  müdürlükleri, koruma kurulları gibi) aracılığı ile https://www.iskur.gov.tr/duyurular/2025-1-donemine-iliskin-proje-basvurulari-basladi/ internet adresinde yer alan “Proje Başvuru Rehberi”nde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde hazırlamaları ve yine ilgili birimler aracılığı ile Aksaray İŞKUR’a iletmesi gerekecek. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güvenli Ödeme Sistemi BaşladıÖnceki Haber

Güvenli Ödeme Sistemi Başladı

60 Aya Kadar Yapılandırma İmkânı GetirildiSonraki Haber

60 Aya Kadar Yapılandırma İmkânı Getiril...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar