"KDK Devletle Millet Arasında Bir Barış Köprüsüdür"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"KDK Devletle Millet Arasında Bir Barış Köprüsüdür"
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç, Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) “Türkiye Yüzyılında Ombudsmanlık ve Üniversiteler” başlıklı bir konferans vererek açıklamalarda bulundu.

KDK ve ASÜ iş birliği ile düzenlenen etkinliğin açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, ombudsmanlık kavramının eski zamanlardan beri olduğunu ifade etti. Denetçilik ve ombudsmanlık kurumlarının devletin çözüm tarafının ön plana çıkmasına yardımcı olduğunu ifade eden Arıbaş, kampüste de çözüm odaklı çalıştıklarını söyledi.

 

"Kamu Denetçiliği Kurumu Sorunları Çözmek Üzere Kurulmuş Bir Sistemdir"

Kamu Denetçisi Saadettin Kalkan da etkinlikte öğrencilere açıklamalarda bulunarak, "Elbette zaman zaman bir takım ihtilaflar veya hatalar sebebiyle anlaşmazlıklar da olabilir. İşte Kamu Denetçiliği Kurumu bu anlaşmazlıkları parlamento adına denetlemek, sonuçlandırmak, vatandaşların uğradıkları haksızlıkları araştırmak, idareye bir takım tavsiyelerde bulunmak ve sorunları çözmek için kurulmuş bir sistemdir" ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç, kurumun, mahkemeye gitmeden önce sorunları çözmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "KDK anayasal ve bağımsız bir kurum. Yani gücünü anayasadan alıyor. Başdenetçiyi ve diğer denetçileri Türkiye Büyük Millet Meclisi seçiyor" dedi.

 

"Sizin Adınıza Süreci Takip Eder ve Sorununuzu Çözeriz"

Gençlerin kurumu tanımasının önemli olduğunu söyleyen Malkoç, yurtla ilgili sorun olduğunda dilekçe verilmesine rağmen çözülmemesi durumunda kendilerine başvurabileceklerini söyleyerek, "Yemeklerden veya ulaşım gibi belediye hizmetlerinden şikâyetiniz var; bize gelin. Mezun oldunuz, iş arayacaksınız, iş kuracaksınız ve bu süreçte ruhsat alırken yahut ilgili odaya kayıt yaptırırken sıkıntıyla karşılaştınız; bize gelin. Sınavlardan geçtiniz ama mülakat aşamasında haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsunuz; bize gelin. Sizin adınıza süreci takip eder ve sorununuzu çözeriz. Biz bu durumu, ‘Başın düşerse dara ombudsmanı ara’ biçimde tarif ediyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrencilere tavsiyeler de veren Malkoç, dersleri iyi dinlemek gerektiğini, iş bulmak isteyenlerin dil bilmesinin şart olduğunu söyledi. Konuşmasında adalet vurgusu da yapan Malkoç, yalnızca kurumlar arasında değil insan ilişkilerinde de adalet duygusuna önem verilmesinin insanlığın gerekliliği olduğundan bahsetti. Öğrencilerin ve akademisyenlerin ilgiyle takip ettikleri program, plaket takdimleri ile tamamlanırken, etkinliğin ardından Şeref Malkoç ve Kurum Denetçileri, Rektör Alpay Arıbaş’ı makamında ziyaret etti. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Şehrimizin Geleceği İçin Durmadan, Yorulmadan Çalışmaya Devam Ediyoruz”Önceki Haber

“Şehrimizin Geleceği İçin Durmadan, Yoru...

Siyah Beyazlıların Hedefi Galibiyet Serisini SürdürmekSonraki Haber

Siyah Beyazlıların Hedefi Galibiyet Seri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar