Kaza Tespit Tutanaklarında Yeni Dönem Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaza Tespit Tutanaklarında Yeni Dönem Başlıyor
Aksaray’daki sürücüleri yakından ilgilendiren düzenleme yapılıyor. Artık trafik kazaları sonrasında doldurulan kaza tutanağı e-Devlet üzerinden doldurulabilecek. 

 Hem Aksaray hem de diğer illerdeki sürücüleri ilgilendirecek bir düzenleme üzerine çalışılıyor. Trafik kazaları sonrasında doldurulan kaza tutanağı artık dijital ortamda da doldurulabilecek. 

Hizmete giren "Kaza Tutanağı Oluşturma" özelliği sayesinde kazalarda kaza tutanağı formu doldurmaya gerek kalmadan telefondan hızlı şekilde kaza tutanağı formu oluşturulabilecek. 

E-Devlet'teki Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur? 

E-Devlet'in mobil uygulamasında güncelleme yapıldı ve e-Devlet'e "Kaza Tutanağı" hizmeti eklendi. Bu özelliği kullanabilmek için öncelikle e-Devlet mobil uygulamasını güncellemeniz gerekiyor. Ardından profilinizde iki aşamalı doğrulamayı aktif etmelisiniz. Sonrasında uygulama içerisinde “Kaza Tutanağı” araması yaparak, “Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi”nin sunduğu “Kaza Tutanağı” sekmesine tıklamalısınız.  Akabinde "Yeni tutanak oluştur" veya "Yeni tutanağa dahil ol" seçeneklerinden birini seçip kazaya karışan aracın ruhsat bilgilerini girmelisiniz. Ekrandaki seçenekleri kullanarak kazanın senaryosunu hazırlayın, kaza fotoğraflarını dosyaya ekleyin sigorta bilgilerini girin tutanağı tamamlayıp kaydettikten sonra SBM sistemine gönderimi yapılacak.

Ödemeler de Kısa Sürede Yapılacak

Sisteme girilen tutanak bilgileri doğrudan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'ne (SBM) aktarılıyor. Bilgilendirme sistemi sayesinde sigorta şirketleri kazadan direkt olarak haberdar olabilecek ve hasar tespiti ile tazminat ödemeleri kısa sürede gerçekleşecek. Sürücülerin hayatını kolaylaştıracak yeni hizmet sayesinde e-Devlet üzerinde rapor düzenleyerek takibi online yapılabilecek. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Örnek Projelerle Kamuda Tasarrufa Destek OluyorÖnceki Haber

Örnek Projelerle Kamuda Tasarrufa Destek...

ASÜ Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Törenle AçıldıSonraki Haber

ASÜ Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Törenle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar