“Katliama Sessiz Kalmak, Katliama Ortak Olmaktır” 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Katliama Sessiz Kalmak, Katliama Ortak Olmaktır” 
Aksaray Baro Başkanı Av. Ferit Köse, Refah kentindeki çadırların vurulmasına tepki göstererek, “Katliama sessiz kalmak, katliama ortak olmaktır” dedi.

 26 Mayıs tarihinde İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridinin güneyindeki Refah kentinde çadır kentlerde yaşamlarını sürdüren sivil Filistin halkına karşı gerçekleştirilen hava saldırısına tepkiler sürüyor.

“İsrail Ne İnsanı Bir Değeri Ne de Uluslararası Hukuk Tanımaktadır”

Başkan Köse de bu katliama sessiz kalınmaması gerektiğini, sessiz kalanların da katliama ortak olduğunu söyleyerek, 45 kişinin hayatını  kaybettiği saldırıyla ilgili olarak, “Daha 3 gün önce Uluslararası Adalet Divani İsrail'in; Refah’taki askeri saldırılarını ve tüm eylemlerini durdurması gerektiğine hükmetmesine karşın; İsrail'in Refah'ta sivil halka karşı gerçekleştirdiği katliam göstermektedir ki; İsrail devleti ne insani bir değeri ne de uluslararası hukuku tanımaktadır” dedi.

“Bu Zulme Sessiz Kalanlar Tarih Önünde Suç Ortağı Olarak Anılacaktır”

İsrail’in devlet terörü uyguladığını ifade eden Köse, “Uluslararası Adalet Divanı tarafından İsrail’e karşı alınan kararlardan ilki ‘Gazze'deki Filistinli grubun kısmen ya da tamamen fiziksel olarak yok olmasına yol açabilecek yaşam koşullarına neden olabilecek askeri saldırıların ve Refah vilayetindeki diğer eylemlerin derhal durdurulması’ şeklinde iken;  İsrail’in Uluslararası Adalet Divanın kararlarını yok sayan saldırış İsrail devletinin; çok açık devlet terör uyguladığını göstermektedir. İnsan haklarından, demokrasiden, yaşam hakkının kutsallığından söz eden ülkeleri ve uluslararası kuruluşlar İsrail’e karşı en sert tepki vermeye, İsrail’in hukuk dışı saldırı ve katliamlarının sonlanması için harekete geçmeye çağırıyoruz. Bilinmelidir ki hiçbir şey yapılmayarak, sessiz kalınarak da adaletsizliğe ortak olunabilir. İsrail’in aylardan beri Gazze başta olmak üzere Filistin kentlerine ve en son Refah'ta gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırı karşısında sessiz kalan her ülke her uluslararası kuruluş, her insan da bu adaletsizlikten sorumludur. Bu zulme sessiz kalanlar tarih ve hukuk önünde mutlaka suç ortağı olarak anılacak ve tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdir. Bizler Barolar olarak; İsrail’in Refah'ta sivil halka yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamı en sert şekliyle kınıyor; yaşam hakkından, hukuktan yana olan herkesi her ülkeyi İsrail’in barbarca saldıklarını önlemeye ve Filistin halkla yan yana olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Kaz Çiftliği Büyük Başarılara İmza Atacak”Önceki Haber

“Kaz Çiftliği Büyük Başarılara İmza Atac...

Basına Bir Darbe De SGK’danSonraki Haber

Basına Bir Darbe De SGK’dan

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar