Karatay: Fetö’nün Siyasi Ayağı Siyasetten Temizlenmiş Diyemeyiz 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karatay: Fetö’nün Siyasi Ayağı Siyasetten Temizlenmiş Diyemeyiz 
2014-2017 yılları arasında AK Parti Aksaray İl Başkanlığı yapan Abdulkadir Karatay, katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

2014-2017 yılları arasında AK Parti Aksaray İl Başkanlığı görevinde bulunan ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi döneminde de mevcut başkan olan Abdulkadir Karatay, Kanal 68 TV’de Gündem Özel programında gazeteciler Recep Turan ve Nazmi Çalışkan’ın sorularını yanıtladı. 1,5 saat süren canlı yayında Karatay, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 “Bazı Çalışanlar Sırf Kendi Gelecekleri İçin En Yakın Arkadaşlarını FETÖ’cülükle Suçladı” 

Yaklaşık 3,5 yıl AK Parti il başkanlığı görevini sürdüren ve paralel yapı ile mücadele döneminde Aksaray'da ciddi başarılara imza atan, akabinde 15 Temmuz darbe girişimini yaşayan Karatay, “Böyle bir süreç yaşadık ki bazı kamu kurumlarında çalışanlar sırf kendi gelecekleri için en yakın arkadaşlarını FETÖ’cülükle suçlayıp önlerini açmaya çalıştılar.

Paralel yapı ile mücadelede şeffaf olabilmek ve mücadeleyi kamuoyuna anlatabilmek için her hafta kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledik. Tabii o zamanlar paralel yapı ile mücadele çok da sağlıklı ilerleyemiyordu, yani kanunlar çerçevesinde çalışmak zorundasınız, kafanıza göre bir işlem yapamıyorsunuz” açıklamasında bulundu. 

“Kurumlarda Görevden Alınan Kişilerin Listesini Ben Yapmadım” 

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kurumlarda görevden alınan kişilerin listesini kendisinin yapmadığını ifade eden Karatay, “Milli Eğitim'de 5.300 üzerinde personel vardı, benim bunları tanıma şansım yok. Yine 3.500'e yakın sağlık personeli vardı, bu personelleri de tanıma şansımız yok. Bu personeller hakkında bir kişinin dosya hazırlamasının imkânı da yok. O zaman her kurum kendi çalışmasını yaptı. Paralel yapı ile mücadele 15 Temmuz darbe girişiminden önce yapıldı yani" sözlerine yer verdi.

“AK Parti İl Başkanı Niye Tanımadığı Kişilere FETÖ’cü Desin?” 

Devletin istihbarat birimlerinin, paralel yapıya karşı çok daha önceden mücadele başlattığını ifade eden Karatay, kurumların kendi arasında yaptığı çalışmalarla darbenin ardından listelerin çok hızlı şekilde adli makamlara ulaştırıldığını söyleyerek, “Aksaray'ın listesini bir kişinin yaptığını, bir yönetimin yaptığını düşünmek çok yanlış. Dolayısıyla herkes işin kolayına kaçtı. Bu paralel yapıdan görevden alınan kişilerin listesini kim yaptı? AK Parti il başkanı yaptı, AK Parti İl Başkanı nasıl böyle bir liste yapabilir? Ben niye birilerine, tanımadığım kişilere FETÖ’cü diyeyim? Partinin milletvekili ya da belediye başkanı niye tanımadıkları insanlara FETÖ'cü desin, neden PKK'lı desin? FETÖ ile iltisaklı olanlar belirlenmişti, maalesef bizim ilimiz ve ülkede farklı bir dedikodu mekanizması işler. Birilerini suçlamak için yapılan dedikodularda mutlaka bir günah keçisi aranır” ifadelerini kullandı. 

“Bugün de Olsa Daha Çetin Bir Şekilde Bu Yapıyla Mücadele Ederim” 

Darbe girişimi sonrasında devlet kurumlarında sorunlar oluştuğunda herkesin birbirini şikayet ettiğini ifade eden Karatay, “Maalesef bu kötü bir davranış. Ben Bir günah keçisi değilim. Bu süreçte devlet beni herhangi bir göreve çağırmadı, ben bir kurumun yetkilisi değildim ki bir liste vereyim. Ben o dönemin Aksaray il başkanı, hükümetin temsilcisiydim. Bana sorulan soru ‘Falanca kişiyi tanıyor musunuz’, ‘Tanıyorum’, ‘Nasıl bilirsiniz’. İşte şöyle hepsi bu, bilmediğim bir konuda yorum yapmam bilgi vermem. Birinin vebaline niye gireyim ki? Ama bildiğim bir isim varsa da o kişiyi saklamam. Geçmiş ile alakalı, bulunduğu mevkiyle alakalı, konumla alakalı bu bilgi kim olursa olsun saklamam. Dolayısıyla devletimizin böyle bir paralel yapı ile mücadelesinde o zamanki konumum itibariyle ne gerekiyorsa onu yaptım. Bugün de aynı konumda olsam daha çetin bir şekilde bu yapı ile mücadele ederim, hiç geri adım da atmam” dedi. 

“FETÖ’nün Siyasi Ayağı Siyasetten Tam Olarak Temizlenmiş Diyemeyiz” 

FETÖ’nün siyasetten tamamen temizlenmediğini düşünen Karatay, “Bir siyasi partinin milletvekillerine, il başkanlarına, belediye başkanlarına FETÖ'cüdür demek bize düşmez. Devletin bir yapısı var, devlet dediğiniz bir siyasi parti yapılanması gibi değildir. Arka planda çalışan kurumsal bir yapı var. Devletin bu kurumsal yapısı kimin FETÖ'cü veya FETÖ ile iltisaklı olup olmadığını mutlaka bizden daha iyi biliyordur. Hukuki bir gerekçe olmadan birilerine bir terör örgütü yaftası yapıştırılamaz. Milletin seçtiği milletvekilleri mecliste, bakanlara kamuoyunda çıkan üç beş dedikoduyla ya da çıkan 3-5 fotoğrafla kanaate varıp siyasi ayağındakilere FETÖ'cü deyip dememe gibi bir hadsizliğimiz olamaz. Bilgi sahibi olmadan kamuoyunda çıkan dedikodular üzerine birilerine FETÖ’cü diyemeyiz. Ama bu öyle bir yapı ki ülkenin tüm kurumlarına hücrelerine kadar sirayet etmiş, tabii ki FETÖ'nün siyasi ayağı siyasetten tam olarak da ayrılmış ya da temizlenmiş diyemeyiz” açıklamasında bulundu. 

“Siyaset Vefa İşiyse Ben Vefayı Vatandaşlarımızdan Gördüm” 

“Siyaset vefa işiyse ben vefayı gördüm, vatandaşlarımızdan gördüm” diyen geçmiş dönem AK Parti İl Başkanı Karatay, “3,5 yıllık İl Başkanlığı döneminde çok önemli işlere imza attık ve geriye dönüp baktığımda hiçbir pişmanlığım yok. Ama keşke şunları da hayata geçirebilsek dediğimiz projelerimiz vardı. Siyaset uzun soluklu bir yarış, önümüzdeki günlerin neler getireceğini kimse bilemez. Ama halkımızın teveccühü ve ilgisi gösteriyor ki ben siyaset hayatımda vatandaş odaklı muhatap alınabilir bir siyasetçi profili ile güzel işler yapmışım" sözlerini kullandı. Harun Atalay’ın Özel haberi 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yönetim Ve Takım Tazelendi!Önceki Haber

Yönetim Ve Takım Tazelendi!

"Milletimizin Feraseti, Cesareti Ve Vatanseverliği İle Bu Karanlık Plan Boşa Çıkarılmıştır”Sonraki Haber

"Milletimizin Feraseti, Cesareti Ve Vata...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar