Karabatak Uyardı: Teşkilat İle Alakası Olmayan Bir İsmin Aday Gösterilmesi Büyük Hata Olur!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karabatak Uyardı: Teşkilat İle Alakası Olmayan Bir İsmin Aday Gösterilmesi Büyük Hata Olur!
Geçmiş dönem MHP İl Başkanı ve 2015 yerel seçimlerinde MHP Belediye Başkanı adayı olan Op. Dr. Rıfkı Karabatak, yerel seçim öncesinde MHP Aksaray teşkilatına önemli tavsiyelerde bulunarak, "Haydi bana 2014'te yarım kalan işi bitirmem için ikinci bir şans vermediniz, Sefer Alkan ikinci bir şansı mutlaka hak ediyor" dedi.

31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken, Türkiye Tabipler Birliği Aksaray Şube Başkanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak, MHP Aksaray teşkilatına seslendi. Geçmiş dönemde MHP il başkanlığı yapan ve 2015'te MHP Aksaray Belediye Başkanı adayı da olan Karabatak, teşkilat ile alakası olmayan bir ismin aday gösterilmesinin büyük hata olacağını vurguladı.

 

"MHP'de Yerel Seçimlerde Aday Tespitinin Nasıl Yapıldığını En İyi Bilenlerdenim"

Yerel seçimler yaklaşırken, aday adayı olacağına yönelik yaşanan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulunma ihtiyacı duyduğunu ifade eden Karabatak, "Benim siyasi yuvam MHP'dir. Aday olacaksam başvuracağım tek parti de MHP'dir. MHP'de yerel seçimlerde aday tespitinin nasıl yapıldığını en iyi bilenlerdenim. Genel Merkezimiz ilde milletvekili, il başkanı, ilçe başkanı, kadın kolları başkanı, ülkü ocakları başkanı ve Kamu Sen il başkanı bir isim üzerinde mutabık kaldığında sevabıyla, günahıyla, vebaliyle, sorumluluğu üstlendiklerini düşünüp o ismi aday yaparak hayırlı olsun der. Benim adaylığım da dahil olmak üzere son 5 seçimde belediye başkan adayı bu şekilde tespit edilmiştir" dedi.

 

"Birkaç Kişinin Hataları Yüzünden Seçimin Kaybedilmemesi İçin Fikirlerimi Beyan Etmeyi Kendime Görev Bilirim"

2019 yılında aday adaylığı için başvurduğunu hatırlatan Karabatak, "O günün şartlarında ehliyet liyakat ve lidere sadakat noktasında hiçbir eksiğimin olmaması 2014 yılındaki olağanüstü olumsuz şartlarda göstermiş olduğum performans dolayısıyla, hakkım olduğunu düşündüğüm için aday adaylığı başvurusu yapmış idim. Yukarda belirttiğim nitelikler o dönemki yerel yetkililer tarafından yeterli görülmemiş olmalı ki o seçimde benim listemden belediye meclis üyesi olarak seçilmiş değerli kardeşim Sefer Alkan Bey aday olarak seçime girmiş çok az bir farkla seçimi kaybetmiştir. Günümüze geldiğimiz de ben mevcut şartlarda niteliklerim, yeteneklerim, sahadaki karşılığım ne kadar yüksek olursa olsun aday yapılmayacağımı bildiğim için adaylık başvurusu yapmadım. Ancak sahadan edindiğim izlenimler çerçevesinde de emek verdiğim, uğruna bedel ödediğim partimin bir seçim daha kurumun ya da tabanın değil ama birkaç kişinin kişisel hataları yüzünden kaybedilmemesi için fikirlerimi de beyan etmeyi kendime görev bilirim" açıklamasını yaptı.

 

"Bana 2014'te Şans Vermediniz, Sefer Alkan'a İkinci Bir Şans Mutlaka Verilmeli"

MHP Aksaray Belediye Başkan adaylığı için parti ile teşkilat ile ilgisi olmayan birçok ismin ortalıkta dolaştığını ifade eden Karabatak, "Benim şahsi kanaatimce bu seçimde adaylığın hak edeni de ehliyet ve liyakat açısından en yakışanı da Sefer Alkan kardeşimdir. Haydi bana 2014'te yarım kalan işi bitirmem için ikinci bir şans vermediniz, Sefer Alkan'a ikinci bir şans mutlaka verilmelidir. 5 yıl önce bizzat mevcut kadro tarafından aday yapılan Sefer Alkan bey, 5 yıldır sahada emek vermeye devam etmiş ve 5 yıl önceki duruşu ve mesafesini Aynen korumuştur. Ehliyet, liyakat, sadakat ve hizmetleriyle adaylığı hak etmiş bir kardeşimizdense başka saiklerle başka bir aday tespit edilip bu seçim de az bir farkla kaybedilirse vebali o adaylığı sağlayanların boynunda olacaktır" uyarısında bulundu. Haber : Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teknopark’ta Çalışmalar Hız KazandıÖnceki Haber

Teknopark’ta Çalışmalar Hız Kazandı

İntihar mı Cinayet mi? Tartışmadan Sonra 3. Kattan DüştüSonraki Haber

İntihar mı Cinayet mi? Tartışmadan Sonra...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar