Kamu Denetçileri Aksaraylıların Sorunlarını Dinledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kamu Denetçiliği Kurumu Aksaray buluşması toplantısı Aksaray Kültür Merkezi'nde yapıldı.

KDK Başkanı ve Üyeleri Aksaraylıların Sorunlarını Dinledi: Kurum Sizin Kurumunuz 

Kamu Denetçiliği Kurumu Aksaray buluşması toplantısı Aksaray Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Aksaray Kültür Merkezi'nde yapılan "Ombudsman Aksaray ile Buluşuyor" programına Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç ve kamu denetçiler kurumu üyeleri katılım gösterdi. Düzenlenen programda Kamu Denetçiliği Kurumu üyeleri; STK başkanları, mahalle muhtarları, kamu kurum ve kuruluş müdürlerini ve Aksaraylıları dinledi.

 

"Kamu Denetçiliği Kurumunun Ülkemize Çok Büyük Faydalar Sağladığına Şahidim"

Toplantıda açıklamalarda bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç ve ekibini Aksaray'da ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederken, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde Genel Sekreterlik görevindeyken Kamu Denetçiliği Kurumunun ülkemize çok büyük faydalar sağladığına şahidim. Kurumun Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Aksaray'a ziyaretlerini çok anlamlı buluyoruz. Aksaray'da Kasım ayının ilk haftası ile birlikte Kamu Etik Kurumu, Türkiye İnsan Hakları Etik Kurumu ve bugün de Kamu Denetçiliği Kurumunu ağırlıyoruz. Ülkemizin zenginliği, gururu olan bu kurumların toplantıları Aksaray'a çok büyük katma değer sağlayacaktır" dedi.

 

"KDK Çok Önemli Görevler Yapmaktadır"

Dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan bir CİMER kurumumuz olduğunu ifade eden Vali Kumbuzoğlu, "Cimere olan kişisel başvuruların yoğunluğuyla birlikte ombudsman sahaya yayıldı. Kamu denetçilerimiz sahada vatandaşların ve kurumların sorunlarını dinleyip notlarını alıyorlar. Bu noktada Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanımız Şeref Malkoç ve ekibini  çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Önceleri ülkelerin güçleri; askerleri, ordusunun teçhizatı, donanımı ve ekonomisi ile özdeşleştirilirdi. Bir ülkenin modernliği ve güçlülüğü, o halkın huzuru, refahı ve mutluluğuyla ölçülüyor. Çok da önemli bir durum daha var. Devlet şeffaf mı? Devlet denetlenebiliyor mu? Devlet hesap verebiliyor mu? İşte bu tüm modern ülkelerde sorgulanan kriterlerde ülkemiz, çok büyük mesafe kaydetti. Ombudsman, ülkemizde 18 yaş altı gençlerin internetten direkt müracaat ettiği, ücretsiz avukatlık hizmeti verdiği, yargıyla vatandaş arasında aracılık yapan, kolaylıkla vatandaşın derdini anlatabildiği bir kurum olması hasebiyle çok önemli görevler yapmaktadır" açıklamasında bulundu.

KDK'nin mahkemelerin yükünü aldığını, vatandaşların işini kolaylaştırdığını ve sorunları çözdüğünü söyleyen Vali Kumbuzoğlu, "Devlet ve millet arasında köprü oluşturma konusunda örnek kurumlarımızdan bir tanesi olan Kamu Denetçiliği Kurumumuzun yapmış olduğu başarılı çalışmaları örnek alıyor ve başarılarının devamını diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

"İsmimiz Kamu Denetçiliği Gibi Soğuk Bir İsim Barındırsa da Kurum Sizin Kurumunuz"

Programda konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da yaptığı konuşmada, "Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nun yapmış olduğu bu güzel organizasyonla, Aksaray'da 2 günlük program çerçevemizde önemli STK temsilcileri ve kamu kurumlarımız ile çok verimli toplantılar düzenliyoruz. Kamu Denetçiliği Kurumu, halk ile devlet arasında yapılan çalışmalarda verilen kamu hizmetlerinde ortaya çıkan bir problem varsa, bunu mahkemesiz bir şekilde çözmek için kurulmuş olan kurumdur. İsmimiz kamu denetçiliği gibi soğuk bir isim barındırsa da kurum sizin kurumunuz, size destek olmak için kurulan bir kurum" dedi.

 

"Bizim Anayasal Bir Kurum Olduğumuzu Belirtmek İstiyorum"

"Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türkiye çok önemli gelişmeler yakaladı" diyen Şeref Malkoç, "Her alanda yaşanan bu gelişmelerle hizmetler çeşitlenirken beraberinde eksikler, sorunlar, yanlış veya doğru kararlar olabilir. Bir kararın uygulamasında sıkıntılar çıkılabilir. Valiliğin veya belediyenin titizlikle almış olduğu bir karar uygulanabilir. Bu kararlar uygulanırken istenmedik olaylar ortaya çıkabilir. Hayatın akışında yaşanabilecek birçok problemler olabilir. Bu gibi konular ortaya çıktığında hemen mahkemeye gidilmemesi için, halkla devlet arasında bir ara bulucunun bir çözüm üretmesi için ortaya hakem gibi bir Kamu Denetçiliği Kurumu ihtisas edilmiştir. Bizim anayasal bir kurum olduğumuzu belirtmek istiyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerimizi seçiyor ve bütçemiz ayrı. Kanunda bize açıkça, kamu başdenetçisi ve denetçilerin çalışması esnasında hiçbir makam, mevki, merci kendilerine telkinde bulunamaz, tavsiyede bulunamaz ve talimat veremez diye bir hüküm konulmuş. Çünkü biz denetim yapan bir kurumuz ve bağımsızlığımız kuvvetlensin diye konulmuş" açıklamasını yaptı.

 

"Sizlere Sert Davranıldıysa Onu Bile Şikayet Edebiliyorsunuz"

"Kurumumuz sadece yapılan işlerin hukuki boyutlarına bakmaz, gitmiş olduğunuz bir kamu kuruluşunda sizlere sert davranıldıysa güler yüzlü davranılmadıysa onu bile bize şikayet edebiliyorsunuz. Biz böyle güzel bir kurumuz" diyen Şeref Malkoç, "Bu kurumun kurulmasında emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" sözlerini kullandı.

Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Malkoç'un konuşmasının ardından toplantıya katılan STK başkanları ve misafirlere üçer dakikalık söz verildi. Birçok konuda söz alan STK başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar, yaşanılan sorunları, aksaklıkları ve eksiklikleri açık yüreklilikle kendilerine verilen süre içerisinde Kamu Denetçiliği Kurumu üyelerine ve Şeref Malkoç'a anlatma imkanı buldu. Haber: Harun Atalay

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ortaköy Zabıtasından Vatandaşa ve Basın Mensuplarına BaskıÖnceki Haber

Ortaköy Zabıtasından Vatandaşa ve Basın...

Hem Hırsız Hem Zehir Taciri ÇıktılarSonraki Haber

Hem Hırsız Hem Zehir Taciri Çıktılar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar