Kadın Girişimci, Kurduğu İşle Köye Örnek Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Girişimci, Kurduğu İşle Köye Örnek Oldu
Aksaray’ın Doğantarla Köyünde yaşayan kadın girişimci Rahime Kara, köy muhtarı eşi ile 1.5 yıl önce evlerinin yanında kurulan çadır serada mantar üretmeye devam ediyor. Yılda 22 ton mantar üreten çifti ziyaret eden Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, bu girişimden dolayı tebriklerini iletti.

 Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, mantar üretim serasına giderek hem incelemelerde bulundu hem de çifti tebrik etti. Mantar ve örtü altı ürün yetiştiriciliğinin önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyleyen Kumbuzoğlu, vatandaşların yüzde 70 hibe ile kurduğu mantar seralarını daha da artıracaklarını belirtti.

"Sayısını Artırmak İçin Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz"

Köy muhtarı Fatih Kara ve Rahime Kara'yı tebrik eden Kumbuzoğlu, "Muhtarımızın eşi örnek bir davranışla kadın girişimciliği vasfını ön plana çıkartarak tarım bakanlığından yüzde 70 hibe alarak bu serayı oluşturmuş. Bakım ve üretimini yapıyor. Bu bölgeye örnek olması açısından çok önemli bir uygulama. Yerinde görmek için geldik. Bu ve bunun gibi müessesleri daha da geliştirmek için neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz. Bunların sayısını arttırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

"Mantarın Alıcısı Ayağımıza Gelip Götürüyor"

Eşinin köyde çiftçilik yaptığın ancak yeterli gelir elde edemediklerini ifade eden Rahime Kara, kadın girişimciler için proje araştırdıklarını ve bu kapsamda mantar serası kurmaya karar verdiklerini ifade ederek, "Çok güzel bir iş. Pazar sorunumuz yok. Mantarın alıcısı ayağımıza gelip götürüyor. Herkese tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

"Mantar Üretimi Çok Zor Değildir"

Köy muhtarı Fatih Kara ise çevredeki ailelere örnek olduklarını belirterek, yılda 20-22 ton civarında hasat aldıklarını ifade ederken, "Mantar üretimi çok zor değildir. Ama çok işten zor gelebilir. Dikkat edilmesi gereken hususlar var. Aile bütçesine önemli katkı sağlayan bir üretim modeli. İnşallah devletimizin desteği ile bu seralar daha da yaygınlaşır" dedi. Kumbuzoğlu'na Tarım ve Orman Müdürü Necdet Demir de eşlik ederken, Kara ailesi bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaldır: Aksaraylılar Tutulmayan Sözlerin Tutulmasını BekliyorÖnceki Haber

Yaldır: Aksaraylılar Tutulmayan Sözlerin...

Emniyet Hırsızlığı Karşılıksız BırakmadıSonraki Haber

Emniyet Hırsızlığı Karşılıksız Bırakmadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar