Kadın Çalışanlardan Oluşan Kooperatif, Başarı Hikâyesi Yazıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Çalışanlardan Oluşan Kooperatif, Başarı Hikâyesi Yazıyor
Gülağaç ilçesinde kurulan Gülağaç Aşıklı Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin 48 kadın üyesi ile tarımsal alanda önemli bir başarı hikayesi yazıyor. Bir yandan yöresel ürünlerin üretim, pazarlama ve satışını yaparken diğer taraftan kooperatif adına alınan tarımsal alanda kurulan serada; domates, salatalık ve marul üretimi gerçekleştiriyor. Kooperatif, kadın üyeleri ile dezavantajlı kadınlardan oluşan 15 kişiye de istihdam sağlıyor.

 Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; Gülağaç İlçesinde Aşıklı Üretim ve Pazarlama Kooperatifinin sera alanlarını ziyaret etti ve faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. 

Vali Kumbuzoğlu ve Kooperatif Üyeleri, Salatalık Hasadı Yaptı

Kooperatif için satın alınan ve 5 bin 500 m2 alanda kurulan serada incelemelerde bulunan Vali Kumbuzoğlu; İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Aydın, Belediye Başkanı Doğan Başbuğ, Aşıklı Kadın Kooperatif Başkanı Yeşim Kavak ve kooperatif üyesi kadınlarla serada yetiştirilen salatalıkların hasadını yaptı. Kooperatifin kısa sürede faaliyet alanını genişlettiğini ifade eden Vali Kumbuzoğlu, 15 kişilik kadın istihdamını da sağlayarak örnek bir başarı hikayesi oluşturduğunu belirtti.

“Tarıma Olan Katkı Açısından Kadınların Katkısı Giderek Artıyor”

48 üyesi bulunan kadın kooperatifinin ilerde daha büyük işlere imza atacağına inandığını vurgulayan Vali Kumbuzoğlu, “Burada kadınların birlik ve beraberliklerinden doğan gücü ve güzelliği görüyoruz. Büyük emek veriyorlar örnek teşkil ediyorlar. Bu başarı, esasında kadın girişimciliği açısından önem taşıyor. Tarıma olan katkı açısından kadınların katkısı giderek artıyor. Bu kooperatifin en güzel tarafı ise devletin verdiği krediler, hibe ve katkılar karşılık buluyor. Bu çok güzel bir örnek. Devletin bu desteklerinin olumlu sonuç ortaya koyduğunu görmek çok güzel. Şehrin valisi olarak bundan büyük mutluluk duyuyorum. Bu büyüme sürecinde onlara desteğimizi daha da arttırma hedefinde olacağız. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu.

Salatalık, Domates ve Marul Yetiştiriliyor

Kooperatif başkanı Yeşim Kavak da yaptığı açıklamada, Gülağaç İlçe Tarım Müdürlüğünün destekleri ile hazırlanan ve yüzde 80 hibe alan proje sayesinde kurulan seralarda salatalık, domates aynı anda ikinci ürün olarak marul üretimi yaptıklarını ifade ederek, yetiştirilen ürünlerinin pazarlanmasında sıkıntı yaşamadıklarını, 15 kişiye istihdam sağladıklarını dile getirdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Sanayi Esnafına Verilen Söz TutulduÖnceki Haber

Yeni Sanayi Esnafına Verilen Söz Tutuldu

Milyonlarca Makaron Ele GeçirildiSonraki Haber

Milyonlarca Makaron Ele Geçirildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar