Jandarmadan Hem Eğitim Hem Denetim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarmadan Hem Eğitim Hem Denetim
Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, çocukların güvenle eğitim görmesi için trafik konusunda eğitimler ve denetimler gerçekleştirildi.

 İl Jandarma Komutanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte geleceğin teminatı olan çocukların huzur ve güven içerisinde eğitim öğretim hayatlarını sürdürmeleri için, okul servis araçlarının karışabileceği kazaları önlemek ve taşımacılık faaliyetlerinin disiplin altında tutulması amacıyla denetim ve kontrol faaliyetlerini sürdürüyor. Trafik Jandarması tarafından sorumluluk alanı içerisinde bulunan okullar bölgesinde denetim faaliyetleri icra edildi. Denetimler esnasında; okul servis araçlarının, Okul Servis Araçları Yönetmeliği hükümlerine uygunluk konusunda gerekli kontrolleri yapılarak, eksikleri ve kural ihlali tespit edilen servis araçlarına cezai işlem uygulandı.

Trafik Eğitimi Verildi, Okul Servisleri Bilgilendirildi

Ayrıca, okul servis şoförleri ve rehber personeline güvenli öğrenci taşıma kuralları konusunda trafik eğitimleri, öğrencilere ise; temel trafik  kuralları, trafik işaret ve levhaları, okul veya yaya geçidinin kullanımı, yaya geçidi bulunmayan yerlerde karşıdan karşıya geçiş kuralları, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar ve emniyet kemeri kullanımının önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

“Farkındalık ve Denetim Faaliyetlerimize Hassasiyetle Devam Edilecektir”

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatlarını huzur ve güven içerisinde sürdürmelerini sağlamak ve okul servis araçlarının karışabileceği kazaları önleyebilmek amacıyla eğitim, farkındalık ve denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” denildi. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zabıta Ekiplerinden Kantin Ve Büfelere DenetimÖnceki Haber

Zabıta Ekiplerinden Kantin Ve Büfelere D...

Belediyeden Minik Öğrencilere, Çevrecilik DersiSonraki Haber

Belediyeden Minik Öğrencilere, Çevrecili...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar