Jandarmadan DEAŞ Operasyonu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarmadan DEAŞ Operasyonu!
DEAŞ üyesi olduğu tespit edilen 4 şahsa başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyon sonucunda 1 kişi tutuklanırken, 3 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

 Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, yasadışı faaliyeti olan kişi veya kişileri tespit etmek, suç ve suçlu bağlantılarını ortaya çıkarmak ve faillerinin yakalanarak adlî mercilere teslim edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığının koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı TEM, KOM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dini istismar eden terör örgütlerinin faaliyetlerinin açığa çıkarılması maksadıyla istihbari çalışmalar yapıldı.

DEAŞ Üyesi 4 Şahıs Yakalandı

Bu çalışmalar sonucunda 6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet ettiği tespit edilen DEAŞ üyesi S.K., İ.K., E.G. ve F.Ç. isimli şahısların yakalanması amacıyla, Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteği ile Aksaray merkezli üç ilde (Aksaray-Ankara-Niğde) eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 

3 İsim Adli Kontrolle Serbest Kaldı, 1 Kişi Tutuklandı

Operasyon sonucunda isimleri belirtilen 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, Aksaray İl Jandarma Komutanlığında işlemlerinin tamamlanmasına müteakip adli makamlara sevk edilirken, çıkarıldıkları mahkemece İ.K., E.G. ve F.Ç. isimli şahıslar adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı ve S.K. isimli şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

“Terör Örgütlerine Üye Şahısların Yakalanması İçin Çalışmalarımız Gece Gündüz Devam Edecek”

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada "Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, ilimize asayiş ortamının sağlanması ve Terör Örgütlerine üye şahıs veya şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edilecektir" denildi. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Şehrimizin Geleceğini İnşa Etmekte Kararlıyız”Önceki Haber

“Şehrimizin Geleceğini İnşa Etmekte Kara...

Haziran Ayında Jandarma Ve Emniyet Şehirde Kuş UçurtmadıSonraki Haber

Haziran Ayında Jandarma Ve Emniyet Şehir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar