“Jandarma, Kutsal Vatan Topraklarında Türkiye Cumhuriyeti’nin 185 Yıldır Teminatı Olmuştur”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarma Teşkilatının 185’inci yıl dönümü münasebetiyle Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Yenikent Jandarma Karakolu’nun açılışı gerçekleştirildi. 

 

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Yenikent Jandarma Karakolu, Jandarma Teşkilatının 185. Kuruluş yıl dönümünde açıldı. Açılışta konuşmalar gerçekleştirilirken, Jandarmanın önemine değinildi ve ardından kurdele kesimiyle açılış yapıldı.

“Jandarma, Kutsal Vatan Topraklarında Türkiye Cumhuriyeti’nin Teminatı Olmuştur”

Açılış töreni saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken programda açıklamalarda bulunan İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, “Halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve devletin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma, üstün vazife anlayışı sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek disipliniyle kutsal vatan topraklarının üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ile teminatı olmuştur.  Suç ve suçlarla ilgili olarak mücadele edebilmek için kolluk kuvvetlerin şeffaflık ve hesap verebilirlik talebinden bir stratejik çerçevesinde dinamik ve esnek olması zorunlu hale gelmiştir. Aksaray İl Jandarma insanların beklentileri karşılamak ve güvenlik hizmetlerini daha süratli, verimli şekilde icra edebilmek amacıyla ve günün gereklerine göre hareket etmektedir. Hizmete açtığımız Jandarma Komutanlığı Aksaray merkez merkezine 35 km mesafede 256 km² sorumluluk alanına sahiptir” dedi.

“Bayrak Altında Şehadete Eren Askerlerimize Rahmet Diliyoruz”

Milletvekili Hüseyin Altınsoy ise açıklamasında, “Ay yıldızlı bayrağımızı şanla, şerefle dalgalandıran asil milletimizin ve vatanımızın bütünlüğünü koruyan kahraman Jandarmamızın vatan sevgisi, fedakârlık ve kahramanlıklarıyla 185. yıldönümünü yaşıyoruz. Bayrak altında şehadete eren kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de şükranlar diliyoruz. 185’inci yılı kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

“Jandarma Her Türlü Olayda Yanınızda”

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu da, “Allah devletimize, bize güç kuvvet versin. Her zaman Aksaraylıların yanındayız. Bunu her fırsatta ifade ediyoruz. Jandarma sevgiyle, jandarma her yerde. Jandarma her aşamada görevde oluyor.  Afetlerde yanınızda, her türlü olaylarda yanınızda, çaresiz hissettiğimiz zamanlarda yanımızda. Rahat uyku uyuyorsak, rahatlık varsa bir huzur varsa bunda jandarmanın çok büyük bir katkısı var" sözlerini kullandı.

Konuşmalar sonrası Yenikent Jandarma Karakolu dualar edilerek, açılış kurdelesi kesilişiyle açıldı. Ardından protokol mensupları jandarma karakolu binasını gezerek, bilgi aldı. 

Açılışa Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun yanı sıra; Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, İl Jandarma Komutanı Mehmet Ali Bayer, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, oda başkanları ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katıldı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Feci Kazada Motorlu Sürücü Can VerdiÖnceki Haber

Feci Kazada Motorlu Sürücü Can Verdi

Motosiklet Otomobile Çarptı: 1 YaralıSonraki Haber

Motosiklet Otomobile Çarptı: 1 Yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar