"İYİ Parti Olarak Atamızın İzinde, Türk Kadınını Hak Ettiği Yere Getireceğimize Söz Veriyoruz!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"İYİ Parti Olarak Atamızın İzinde, Türk Kadınını Hak Ettiği Yere Getireceğimize Söz Veriyoruz!"
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması yapan İYİ Parti Aksaray Kadın Politikaları Başkanı Naciye Akkuş Türk, "İYİ Parti olarak Atamızın izinde, Türk kadınını hak ettiği yere getireceğimize söz veriyoruz!" dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında İYİ Parti tüm Türkiye de eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı. İYİ Parti Aksaray Kadın Politikaları Başkanı Naciye Akkuş Türk, yapılan basın toplantısında konuşma gerçekleştirdi.

 

"Kadın Var Olduğu Her Yerde Şiddete, Tacize Uğruyor ya da Katlediliyor"

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde kadına karşı şiddetin arttığına değinmekten dolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Naciye Akkuş Türk, "Kadın evde, sokakta, okulda, iş yerinde, toplu taşıma araçlarında hülasa var olduğu her yerde şiddete, tacize uğruyor ya da katlediliyor. Ve bu büyük ayıp şiddetini gittikçe artırıyor durmuyor, durdurul-A-mıyor. Günümüzde kadın, sadece fiziksel değil; ruhsal, sosyal, cinsel, ekonomik ve dijital şiddete maruz kalıyor; acı çekiyor, özgüven sorunu yaşıyor ve onuru zedeleniyor" dedi.

 

"İktidar, Türkiye’yi Selefileştirme Yolunda Hızla İlerleyebilmek İçin Bir Gecede İstanbul Sözleşmesi’nden Çekilmiştir"

Türk kadının yakın tarihte de olduğu gibi her zaman erkeklerle birlikte mücadele verdiğini, Türk devletlerinin yaşaması ve gelişmesi için çaba gösterdiğini söyleyen Türk, "Kurtuluş Savaşımız bunun en yakın ve en çarpıcı örneklerinden biridir. Türk kültürü ve geleneklerinden uzaklaştıkça, kadına karşı şiddetin arttığı çıplak gözle görülen/yaşanan bir gerçektir. Günümüz iktidarının 21 yıldır yarattığı marazlı siyasi iklimde, Türk ulusu kimliğinden uzaklaştırılmakta; kadın eve kapatılmaya, değersizleştirilmeye, nesnelleştirilmeye başlanmıştır. İktidar, Türkiye’ yi selefileştirme yolunda hızla ilerleyebilmek için bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmiş, 6284 sayılı Kanunun da kaldırılmasını isteyecek kadar şuurunu yitiren odakları cesaretlendirmiş, şiddet yanlıları karşında kadının açık hedef hâline gelmesine neden olmuştur. Medeni haklarımız dahi tehlike altındadır.  Hanımlar, beyler, özellikle de beyler! Bunlar Türk kadınınca kabullenilebilecek şeyler değildir! Hiç olmadı, bundan sonra da olmayacak!" açıklamasında bulundu.

 

"Ötekileştirilmiş Tek Bir Kadın Kalmayıncaya Kadar Mücadelemize Devam Edeceğiz"

Ötekileştirilmiş tek bir kadın kalmayana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Türk, "Biz İYİ Parti olarak; 'Kadını yaşat ki devlet yaşasın' düsturu ve Türk kadınının sarsılmaz iradesinden aldığımız ilhamla; ezilmiş, hırpalanmış, yoksullaştırılmış, ötekileştirilmiş tek bir kadın kalmayıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Kadın ve erkeğin eşit ve mutlu olduğu, sağlıklı nesillerin yetiştiği zengin bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz. Ve biz; 'Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın' diyen Atamızın izinde, Türk kadınını hak ettiği yere getireceğimize söz veriyoruz!" diyerek sözlerini noktaladı.

 

"Kadın Erkek Eşitliğinin Sağlanması İçin Elimizden Gelen Tüm Gayreti Sarf Edeceğiz"

Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen de konuyla ilgili açıklama yaparak, "Genel Başkanı’nın kadın olduğu partide İl Başkanlığı yaptığım için gurur duyuyorum. Toplumun her alanında kadına şiddetin son bulması, kadın erkek eşitliğinin sağlanması için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. İYİ Parti İl Başkanlığı olarak, kadına yönelik şiddetle mücadelede birlikte durmaya ve güç birliği yapmaya çağırıyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadele, toplumsal bir sorumluluktur. Eğitim, farkındalık artırma ve caydırıcı yasal önlemler bu açıdan önemlidir. Toplum olarak, eşitlik saygı ve güvene dayalı bir ortam oluşturmalıyız" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın toplantısına İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, İl Teşkilatı ve partililer katılım gösterdi. Haber: Harun Atalay 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DSYB Başkanı Kayan: “Suni Tohumlamaya Çok Dikkat Etmemiz Gerekiyor”Önceki Haber

DSYB Başkanı Kayan: “Suni Tohumlamaya Ço...

Temayül Yoklamasında Baydar SürpriziSonraki Haber

Temayül Yoklamasında Baydar Sürprizi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar