İstiklal Mahallesi Toki Hak Sahipleri İçin Mutlu Son Yaklaşıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstiklal Mahallesi Toki Hak Sahipleri İçin Mutlu Son Yaklaşıyor
İstiklal Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarında mutlu sona doğru adım adım yaklaşılıyor. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstiklal Mahallesi’nde yapılan 694 dairelik toplu konutlarda adım adım sona yaklaşılıyor. 

Yapımı 2019’da başlayan ve 6 Şubat depremleri sonrasında deprem bölgesine ağırlık verilmesiyle birlikte yapım süreci uzayan TOKİ konutlarının yüzde 60’ının bittiği bilgisine ulaşılırken, hak sahiplerine 2025 yılının 7. ayında teslim edilmesi ön görülüyor. 

Uzun Bekleyişin Ardından Mutlu Sona Doğru

Yaklaşık 5 yıllık uzun bekleyişin ardından hak sahiplerinin, yakın zamanda evlerine kavuşması da planlanıyor. Modern mimari yapısıyla, otoparklarıyla, geniş sokakları ve sosyal donatı alanlarıyla bölge adeta yeni bir yaşam merkezine kavuşurken, kaba inşaat tamamlanarak ince işçilik çalışmaları da hız kazandı. 

TOKİ, Yeni Kampanya Başlattı

Hak sahipleri sayılı günlerinin geçmesini beklerken öte yandan TOKİ, geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25’lik indirim kampanyası başlattı. Borcunu peşin olarak ödeyip tapusuna kavuşmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 25 indirim yapılacak. 

23 Eylül-18 Ekim 2024 tarihleri arasında başvuran kişiler, yüzde 25 kampanyasından yararlanabilecek. Yüzde 25 indirim kampanyasından, borcunun tamamını kapatma şansına sahip olamayacak vatandaşlar da faydalanacak. Borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yapılacak peşin ödemelerde de kısmi olarak indirim sağlanacak. 

Kampanyaya Katılma Şartları

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvurudan itibaren borç kapatmanın yapıldığı aya kadar taksit ödemeleri yapması gerekiyor. Başvuru yapacak kişilerin geriye dönük taksit ya da emlak vergisi borcunun olmaması gerekiyor. Kampanyadan, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları, indirim kampanyasından faydalanamayacak. Kampanyadan faydalanmak isteyenler, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray'da Kayıtlı Araç Sayısı ArtıyorÖnceki Haber

Aksaray'da Kayıtlı Araç Sayısı Artıyor

“AKSARAY, BİRLİK VE DAYANIŞMA RUHUYLA BÜYÜYEN BİR ŞEHİR”Sonraki Haber

“AKSARAY, BİRLİK VE DAYANIŞMA RUHUYLA BÜ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar