İşte Aksaraylıların En Çok Kullandığı Sosyal Medya Platformları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte Aksaraylıların En Çok Kullandığı Sosyal Medya Platformları
Aksaray’da internet ve mobil cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte en çok kullanılan sosyal medya platformu WhatsApp, Instagram ve Facebook oldu.

 Günümüzde sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, sosyal medya uygulamalarındaki kullanıcı sayısı da aynı orantıda artmaya devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre Aksaray’da en çok kullanılan sosyal medya platformları WhatsApp, Instagram ve Facebook oldu. 

Kullanıcıların yüzde 70’i bu uygulamalara mobil cihazlar üzerinden erişim sağlarken, sosyal medya daha çok haber alma, bilgi edinme ve iletişim kurma amacıyla kullanılıyor. Öte yandan yerel ticari işletmeler de sosyal medya aracılığıyla geniş kitlelere ulaşım sağlayarak, satışlarını artırmayı amaçlıyor.

Yaş Grubuna Göre Sosyal Medya Platformu Değişiyor

Aksaray’da sosyal medyayı en çok 18-34 yaş grubu kullanıyor ve özellikle Instagram, TikTok ve Snapchat gibi platformlar tercih ediliyor. 35-54 yaş arası genellikle Facebook, Twitter ve WhatsApp tercih ediyor. 55 yaş üstü vatandaşlar arasında sosyal medya nispeten daha az tercih ediliyor. Aksaray’da erkekler spor, oyun ve haber içerikleriyle ilgilenirken, kadınlar ise moda, güzellik, yemek ve aile gibi içerikleri tercih ediyor.

Güzelliği Olduğu Kadar Riskleri de Var

Sosyal medya platformları Aksaray’da yerel haberlere ve bilgiye erişimi, yerel işletmelerdeki fırsatları keşfetmeyi sağlarken öte yanda bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Doğruluğu teyit edilmemiş bilgilerin hızlı bir şekilde sosyal medyada yayılması, bazı kullanıcıların sosyal medya üzerinden diğer kullanıcılara hakaret edebilmesi ya da tehdit edebilmesi, kötü niyetli şahısların dolandırıcılık faaliyetlerini rahatlıkla yapabilmesi, bu platformların tehlikeli yanlarını da ortaya koyuyor. Sosyal medyanın Aksaray için hem fırsatlar hem de tehditler sunduğunu söyleyen uzmanlar, bu platformları bilinçli ve sorumlu bir şekilde kullanmanın, şehrin gelişmesi ve kalkınması için önemli bir katkı sağlayabileceğini dile getiriyor. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaymakam Ve Başkan Vatandaşın Şikâyetlerini Ve İsteklerini DinlediÖnceki Haber

Kaymakam Ve Başkan Vatandaşın Şikâyetler...

vSonraki Haber

v

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar