İşlenmeyen Tarım Arazileri, Kiraya Verilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşlenmeyen Tarım Arazileri, Kiraya Verilecek
Tarım ve Orman Bakanlığı, mülkiyeti gerçek veya tüzel kişilere ait olup üst üste 2 sene işlenmeyen tarım arazilerini, sezonluk olarak kiralamaya başlayacak. 

 Tarım ve Orman Bakanlığı, mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri için yeni bir uygulama getiriyor. Bakanlık tarafından hazırlanan İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kullanılmayan Araziler Kiralanacak

Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan ya da devletin hüküm ve tasarrufu altındaki tarım arazilerinin dışındaki, mülkiyeti gerçek veya tüzel kişilere ait olan ancak 2 sene boyunca işlenmemiş olan araziler, arazinin vasfının değiştirilmemesi ve kiralayan tarafından tarımsal üretimde kullanılması şart koşularak Bakanlıkça sezonluk olarak kiraya verilecek.

Arazi Tespit Komisyonu Kurulacak

Kiraya verilecek arazilerin rayiç kira bedelini tespit edebilmek ve işlemleri gerçekleştirmek için Arazi Kiralama Komisyonu kurulacak. Kurulacak olan komisyon; il müdürlüğünde il müdür yardımcısı veya şube müdürü, ilçe müdürlüğünde ilçe müdürü başkanlığında toplanacak. Kiraya verilecek tarım arazilerinin tarımsal üretime uygun olması ya da imar, ihya, ıslah edilerek tarımsal üretim yapılmaya uygun hale dönüştürülen bilen araziler olması gerektiği ifade edildi. Arazi Tespit Komisyonu; kadastro parsel verileri, uydu görüntüleri, coğrafi bilgi sistemleri, diğer kamu kurumlarından elde edilecek veriler üzerinden yapılacak çalışmalar ve yerinde gerçekleştirilecek arazi kontrolleri ile işlenmeyen tarım arazilerini tespit edecek.

Eylül-Ağustos Dönemine Bakılacak

İşlenmeyen tarım arazilerinin tespitinde, içinde bulunulan yılın 1 Eylül tarihi ile bölgelere göre değişen hasat dönemi dikkate alınarak en geç takip eden yılın 31 Ağustos tarihine kadar olan süreye bakılacak. Dikili ve örtü altı tarım arazileri kiralama işlemleri kapsamına alınmayacak. Haber: Yakup Türk

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belgesiz Müteahhit, Usulsüz İnşaata İzin Vermeyen Kadın Şantiye Şefini Bıçak Çekerek Öldürmekle Tehdit Etti Önceki Haber

Belgesiz Müteahhit, Usulsüz İnşaata İzin...

Okul Öncesi Şenliğinde Minikler Dolu Dolu Eğlendi  Sonraki Haber

Okul Öncesi Şenliğinde Minikler Dolu Dol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar