IPARD III Başvuru Çağrı İlanı Yayımlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
IPARD III Başvuru Çağrı İlanı Yayımlandı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD III Programı İkinci Başvuru çağrı ilanına çıktı. Programın büyük ilgi görmesi üzerine IPARD III Programı, bu yıl 81 ili kapsayacak. 

 IPARD-III Programı 2. Başvuru Çağrı Dönemi start verdi. Yatırımcılar, proje başvurularını online sistem kayıtlarını 12 Temmuz–16 Ağustos tarihlerinde https://onlinebasvuru.tkdk.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yapabilecek ve başvuru paketlerini de 29 Ağustos'a kadar 42 TKDK İl Koordinatörlüğü ve 39 ilde faaliyet gösteren TKDK İl İrtibat Ofislerine teslim edebilecek.

Yüzde 75’e Varan Hibe Desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yapılan açıklamada, “IPARD-III Programıyla bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, işlenmesi ve pazarlanması, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması, zanaatkarlık ve yöresel ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, kültür balıkçılığı, makine parkları ile yenilenebilir enerji tesisleri sektörlerinde sunulacak projelerin yapım işleri, makine-ekipman ile hizmet alımları ve görünürlük harcamalarına yönelik giderlerinin desteklenecek. IPARD-III Programı gereğince, bu çağrıda hibe oranı yüzde 60 olup genç çiftçiler ve sertifikalı organik tarım üreticileri tarafından yapılacak yatırımlar için bu oran yüzde 70'e kadar çıkabilecek. Ayrıca projede atık yönetimi, yenilenebilir enerji ve döngüsel ekonomi (atık malzemelerin verimli şekilde yeniden kullanımı) ile ilgili olarak yapılacak harcamalar için de o harcamaya özel ilave olarak yüzde 10 hibe desteği sağlanabilecek. Proje başvurularındaki toplam hibe oranı ise yüzde 75'i geçemeyecektir. IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı dönemimizin üreticilerimize, girişimcilerimize hayırlı olsun” denildi. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vergi Mükellefleri Dikkat! Son Tarih 31 Aralık Önceki Haber

Vergi Mükellefleri Dikkat! Son Tarih 31...

Aksaray’da Vali Yardımcıları Ve Kaymakamlar DeğiştiSonraki Haber

Aksaray’da Vali Yardımcıları Ve Kaymakam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar