İnternet Krizi Büyüyor: Milyonlarca İnsan Etkilendi, Onlarca Uçak Seferi İptal Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnternet Krizi Büyüyor: Milyonlarca İnsan Etkilendi, Onlarca Uçak Seferi İptal Edildi
Aksaray dâhil tüm dünya genelinde bilişim sistemleri çöktü. THY seferleri iptal edilirken, bankacılık sistemleri sıkıntıya girdi. Milyonlarca insanı etkileyen bu çöküş, birçok sektörde işlemlerin aksamasına neden oldu.

 Dünya genelinde internet sistemlerinde büyük bir arıza yaşanıyor. Teknoloji şirketi Microsoft'un sisteminde yaşanan arıza birçok sektörü etkilerken, Aksaray’da etkilenen yerler arasında bulunuyor. 

ATM’ler ve Mobil Uygulama Erişimlerinde Sorunlar Yaşandı

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'un sistemlerinde yaşanan arıza, pek çok sektörde adeta krize yol açtı. Türk Hava Yolları (THY), çok sayıda uçuşunu iptal etmek zorunda kalırken, Denizbank, İş bankası, Akbank, Denizbank gibi birçok farklı banka kuruluşunda ATM’ler ve mobil uygulama erişimlerinde sorunlar yaşandı.

Microsoft, Önlem Alındığını Açıkladı

ABD'li teknoloji devi Microsoft tarafından, yaşanan hizmet kesintileri sonrası "hafifletici önlemler" alındığına yönelik açıklama yapıldı.

THY’nin Seferleri İptal Edildi

Biletleme ve rezervasyon sistemlerindeki sorunların giderilmesi için çalışma yapıldığına yönelik THY’den açıklama gelirken, 84 uçuş seferi iptal edildi. Etkilenen yolcular için hak kaybı olmayacağı da açıklandı.

“Bir Siber Saldırı Söz Konusu Değildir”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu da, "İlgili kurumlarla derhal irtibata geçtik. Buradaki aksaklıkların önemli bir bölümünü atlattığımızı söyleyebilirim. Birkaç saat içerisinde sistem artık vatandaşı etkiler durumdan çıkarılmış olur. Bunun tekerrür etmemesi için gerekli önlemleri planladık. İlgili kurumlarımızla özel sektör ve kamu ile iletişim halindeyiz. Bir siber saldırı söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

BTK ve USOM Harekete Geçti

Aksaray'ı da etkileyen kriz üzerine Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), yaşanan sorunların kaynağının tespiti ve giderilmesi için çalışma başlattı. USOM'dan yapılan açıklamada "Yaşanan aksaklık siber saldırı kaynaklı değil, üretici firmanın yayınladığı güncellemeden kaynaklı" ifadeleri yer aldı.

BTK: Kesintinin Kaynağı CrowdStrike

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), küresel düzeyde etkili olan yazılım sorununun siber saldırı kaynaklı olmadığını, kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiğinin tespit edildiğini duyurdu. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Firari Şahıslara Aksaray’ı Dar EttilerÖnceki Haber

Firari Şahıslara Aksaray’ı Dar Ettiler

Otoban Girişinde Can Pazarı! Otomobil, Tıra ÇarptıSonraki Haber

Otoban Girişinde Can Pazarı! Otomobil, T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar