İleri Yaşta Çalışma Hayatı Fayda Mı Zarar Mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İleri Yaşta Çalışma Hayatı Fayda Mı Zarar Mı?
Türkiye’de ileri yaşta çalışma hayatı, genel olarak dezavantajlı noktalarıyla ön plana çıkıyor. Peki ileri yaşta çalışma, sizce zararlı mı yoksa faydalı mı? İşte detaylar...

 Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de milyonlarca ileri yaşlı insan bulunuyor. İstihdam denildiğinde genel olarak genç erkek ve genç kadınların çalışma hayatı akıllara geliyor. İleri yaştaki bireylerin fiziki güçlerinde azalma, teknolojiye ayak uyduramama ve deneyim sebebiyle daha yüksek maliyetlerin oluşması gibi faktörler sebebiyle, toplumda genel olarak ileri yaşta çalışmaya sıcak bakılmıyor. Peki ileri yaşta çalışmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? 

İleri Yaşta Çalışmanın Dezavantajları

İleri yaşta çalışmanın birçok olumsuz yönü bulunuyor. Fiziksel güç gerektiren işler için fiziki güç yetersizliği, teknolojiye uyum sağlayamamak, yaşlı çalışanlara yönelik önyargılar, sağlık sorunları, emekli olma beklentisi gibi durumlar ileri yaşta çalışmak isteyenler için dezavantajlar olarak karşımıza çıkıyor.

İleri Yaşta Çalışmanın Avantajları

Dezavantajlarına karşı avantajlara da değinmek gerekiyor elbette. İleri yaşta olan çalışanlar yılların deneyim ve birikimlerine sahip olmanın yanı sıra, daha sorumlu ve güvenilir çalışanlardır. Yüksek bir iş ahlakına sahip olmak, sabırlı olmak ve uzun yıllar aynı işte çalışmaktan dolayı oluşan bir bağlılık vardır. Bu da ileri yaşta çalışmak isteyen kişilerin istihdamı için şirketlere birçok değer katar. 

Depresyon Gibi Ruh Sağlığını Etkileyen Hastalıklardan Uzak Durmanıza Destek Olur

İleri yaştaki insanların ek gelir elde etme, sosyal yaşantı, faydalı olduğunu hissetme gibi etkenler sebebiyle çalışması oldukça önemlidir. Kişi, eve kapandığında ve potansiyelini ortaya çıkaracak olan bir işte çalışmadığında depresyon gibi birçok sağlık sorunuyla karşı karşıya gelebilir.

Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer, Lahey Dünya Yerel Yönetimler Forumuna KatıldıÖnceki Haber

Başkan Dinçer, Lahey Dünya Yerel Yönetim...

2025 Yılında Bunları Bilen Yatırımcılar Daha Çok KazanacakSonraki Haber

2025 Yılında Bunları Bilen Yatırımcılar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar