İl Sağlık Müdürlüğünün Plansızlığı Sağlıkçıları Bezdirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Sağlık Müdürlüğünün Plansızlığı Sağlıkçıları Bezdirdi
“Aksaray’da doktorlar huzursuz, gelen gidiyor”

Türk Sağlık Sen Aksaray Şubesi Başkanı Taner Kara; Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorların huzurlu çalışamadıklarını belirterek şehre gelen doktorların Aksaray’da kalmak istemediklerini söyledi.

 

Sağlıkta yaşanan sorunları değerlendiren ve

personel ihtiyacının önemli bir seviyeye geldiğini söyleyen Kara “Siz sağlık çalışanlarına huzurlu bir çalışma ortamı yaratamıyorsanız, gelen uzman doktorlara poliklinik ve ameliyathane ihtiyaçlarını, hasta koordinasyonunu ve ihtiyaç duyduğu tıbbi malzemeleri veremezseniz hiçbir doktor ve sağlık çalışanını burada tutamayız” diye konuştu.

 

“İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RANDEVULARI PLANLAYAMIYOR”

İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yönetiminden kaynaklanan sorunlardan dolayı sağlık çalışanlarının huzursuz olduğunu söyleyen Kara, İl Sağlık Müdürlüğünün ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yönetiminin hasta kabul ve randevu sistemini planlayamadıklarını da vurgulayarak “Hasta randevu sisteminin işleyişinde doktorlara yetki verilmemesinden dolayı hastanemizde randevu sistemi başta olmak üzere birçok konuda sıkıntılar yaşanmakta. Sağlık çalışanlarının huzursuz olmaları vatandaşa yansıyor. Sabah mesaiye gelen personelimiz, doktorumuz, ebemiz, hemşiremiz, sağlık çalışanlarımız huzurlu ve mutluysa sorun yok; ama maalesef o ortam burada yok” açıklamasında bulundu.

 

ATAMALARIN YANLIŞLIĞINA DİKKAT ÇEKTİ!

Kentte dört özel hastane bir de eğitim araştırma hastanesi olduğuna dikkat çeken Kara “İl Sağlık Müdürlüğünün plansız çalışmalarından dolayı, Sağlık Bakanlığınca atama yapılmasına rağmen personel sayımız düşüyor. Bizimle aynı ölçekte olan Nevşehir, Niğde ve Kırşehir ile kıyaslandığı zaman bizim personel sayımız sürekli yetersiz kalıyor. 200 yataklı ek hastanemizi açtık, ama personelimiz gelmedi. 800 yataklı bir hastaneyiz, ama 600 yataklı hastane gibi görülüp personelimiz ona göre ayarlanıyor. Bu da maalesef yetmiyor” tespitini paylaştı.

 

VATANDAŞA SESLENDİ “ALKIŞLAYANLAR ŞİMDİ ORTADA YOK”

 Vatandaşın pandemi sürecinde kendilerini alkışladığını ancak sorunlarını anlattıklarında destek vermediğini ifade eden Kara “Burada bir sendikacı olarak hiçbir idareci ile görüşme fırsatımız olmuyor. Sağlık çalışanlarının sendika başkanıyız, ama sorunlarımızı idarecilere ve yetkililere anlatamıyoruz. Biz artık derdimizi basınla paylaşıyoruz. Sizler de bunu kamuoyuna duruyorsunuz. Pandemi döneminde sağlık çalışanlarını alkışlayanlar, şimdilerde ortalıkta yok. Yetkililer sesimizi duymuyor, bari vatandaşlarımız sağlık çalışanlarının sorunlarının farkında olsunlar, bizim için yeter” açıklamasında bulundu.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktorlara yönelik “Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz" sözlerini de değerlendiren Kara 14 Mart Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı belirtilen açıklamayı sendika olarak beklediklerini söyledi. Kara “Türk Sağlık Sendikası olarak dışarıdan gelecek doktorların ülkemizde verimli bir çalışma yapabileceğini düşünmüyoruz. Nitelikli bir hekim Türkiye'ye gelmez, gelse gelse 3. dünya ülkelerinden hekimler gelir onlar da bizim derdimize derman olamazlar” dedi.

 

“UZMANLA PRATİSYENİ KARIŞTIRMAYIN”

Doktorların şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgu yapan ve “Devlet kadrolarında çalışan doktorların özel sektöre geçmelerinin en önemli nedeni: asgari ücretin 4 bin 250 TL olduğu bir ülkede bir doktorun maaşı 11 Bin TL olmamalı” diyen Kara “Özlük haklarındaki yetersizlik ve çalıştıkları ortamdaki huzursuzluk doktorlarımızı özel sektöre yönlendiriyor. Bir Doktor kolay yetişmiyor. Üniversitelerden mezun olacak doktorlarımız zaten mezun olduktan sonra uzman olana kadar farklı hastanelerde çalışıyorlar. Bu doktorlar stajyer doktorlar. Bir uzmanlık sınavı var, sınavı kazandıktan sonra 5 sene daha okuyorlar. Yeni mezun doktorları atama yaptıktan sonra bu doktorlarımız sadece pratisyen hekimlerdir, uzman hekim ile pratisyen hekimleri karıştırmamak lazım. Uzmanlara her zaman ihtiyacımız olacak” uyarısında bulundu. Kemal Onur ATALAY


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Bozdağ'dan Yerel Basına İcra İlanı DesteğiÖnceki Haber

Bakan Bozdağ'dan Yerel Basına İcra İlanı...

Özgür özel'den aksaray'daki kırım türklerinin arazi sorunu için cumhur ittifakı’na çağrı: "gelin bu sorunu hep birlikte çözelim"Sonraki Haber

Özgür özel'den aksaray'daki kırım türkle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar