Ihlara’ya Cazibe Katacak Cam Teras Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Ihlara Vadisi’ne büyük bir cazibe katacak olan ve şehre turizm açısından daha fazla ziyaretçi çekecek olan Ihlara Vadisi Cam Teras Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

 Aksaray Belediyesi öncülüğünde yapımına başlanan Ihlara Cam Teras Projesi’nin sonuna gelindi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımıyla açılışı yapılan projenin, bölgeye çok sayıda turisti çekmesi beklenirken, Ihlara Vadisi’nin görkemini de gözler önüne sereceği öngörülüyor.

“Bu Yatırım Büyük Önem Arz Ediyor”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Turizm bölgesi içerisinde ilk yatırım olması sebebiyle bu yatırım büyük önem arz ediyor. Bölgede ne yapabilirizin araştırmasına girdik. Cam teras, bir karşılama merkezi gibi şeyler her zaman konu başlıklarımızdı. İnşallah bölge turizmimize önemli bir katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. Yerli ve yabancı turistlerin durak noktası olacağına inanıyoruz. Ihlara Vadisi’ne ve bölgemize hayırlı olsun. Sizlerin destekleriyle Aksaray Belediyesi olarak turizm yatırımlarında öncü olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Teleferik, asansör projesi önemli konu başlıkları arasında bulunuyor, bunları da takipte olacağız. Tüm paydaşlarımıza ve personellerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“Niyetimiz Turizmde Hak Ettiğimiz Yeri Alabilmek”

Dinçer’in ardından kürsüye gelen AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy da “Biz tarımda çok ileri seviyedeyiz, sanayi şehri olduk ama bundan sonra inşallah niyetimiz Valimizin öncülüğünde bakanlığımızın desteğiyle turizmde hak ettiğimiz yeri alabilmek. Bunun için Valimizin başkanlığında 2 çalışma yapıldı. Güzelyurt’ta turizmin kalkındırılması anlamında Bakanımızla bir çalışma yapacağız. Emeği geçen Evren Bey’e ve ekibine, Ahiler Kalkınma Ajansı, Turizm Bakanlığı ve Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Ihlara Vadisi’ne Asansör, Hasan Dağı ile Ihlara’yı Bağlayacak Teleferik Sistemi Gerekiyor”

Akabinde kürsüye gelen Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu da projede emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak, “Aksaray’daki 1,5-2 milyon turist sayısını artırmayı hedefliyoruz. Aksaray’ın hangi fotoğrafı olursa olsun arkasında Hasan Dağı oluyor. Oranın turistik kapasitesini artırmaya yönelik de çalışmalarımız var. Ihlara Vadisi’ne mutlaka bir asansör yapılması gerekiyor. Çünkü yaşlılarımız inemiyor. Turizmin en önemli kesimi aslında emekliler ve yaşlılar aşağıya inemiyorlar. Bir de Ihlara ile Hasan Dağı turizmini geliştirecek bir teleferik sistemi gerekli. Bu destinasyonu birleştirmeliyiz” açıklamasını yaptı.

“Cam Teras, Ihlara Vadisi’nin Güzelliklerinin Daha Yakından Görülmesini Sağlayacak”

Yapılan konuşmaların ardından kürsüye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geldi. Büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Ihlara Vadisi’ne böylesine önemli bir projenin kazandırılmasından dolayı memnun olduklarını dile getiren Ersoy, “Ihlara Vadisi tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemizin en nadide yerlerinden biri. Vadinin derinliklerine inen her adımda tarih boyunca burada yaşamış medeniyetlerin izlerine rastlamak mümkün. Bugün açılışını yaptığımız cam teras, bu eşsiz güzelliklerin daha yakından görülmesini sağlayacak. Hayata geçecek bu proje büyük bir cazibe merkezi olma potansiyeline de sahip. Vadiden 150 metre yükseklikte inşa edilen ve 12 metre açık alana sahip olan ve 150 metrekarelik cam terasıyla ziyaretçilere Ihlara Vadisi manzarasını geniş bir perspektifte en güzel noktadan seyredebilecekleri imkânlar sunacak.

Açılışını gerçekleştirdiğimiz cam teras projesi, bütünleşecek bir proje olarak düşünüldüğünde ve sosyal donatılarıyla da zenginleştirilmiş bir proje. Aynı anda 200 kişilik dolaşım alanına sahip cam teras projesi içerisinde şu anda burada da görebildiğiniz kadarıyla kafeterya bölümünün yanı sıra yürüyüş yolu, fotoğraf çekim noktası, otopark, mescit ve lavabolarda yer almakta. Proje için ayrıca özel bir çevre ve tesisat çalışması da yapıldı. Her yıl yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Ihlara Vadisi, ören yeri tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra bölgeye gelen turistlere bakanlığımızın gerçekleştirdiği çevre düzenleme projesi ile 14 kilometre uzunluğundaki muhteşem bir tek parkurda fırsatta sunulmakta” sözlerini kullandı.

Bölgeye ilişkin başka projeler için de çalışma yaptıklarını belirten Ersoy, “Bu projenin son etabı olan Ihlara kasabası içerisinde girişi sağlayacak Ihlara Kasaba İçi Yürüyüş Yolu ve Karşılama Merkezi Projesi’ni de hayata geçireceğiz. Kasaba merkezinden vadiye giriş yapan ziyaretçiler, Selime Katedrali’ne kadar kesintisiz 14 kilometre yürüyüş yapabilme imkânına kavuşmuş olacak. Kapadokya'nın en özel tarihi mekânlarından biri olan Selime Katedrali Karşılama Merkezi ve Çevre Düzenleme Projesi üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Bakanımıza bağlı en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Ihlara Vadisi'nde hayata geçirilen Cam Seyir Terası projesinin şehir turizmine ve ekonomisine de önemli katkıları olacağına eminim. Cam teras ilk aşamada günlük olarak 2000 yerli ve yabancı turisti ziyaret etmesi planlanıyor. Ama bunu bir adım olarak düşünmeliyiz, devamı niteliğinde de yeni projeler bölge halkıyla buluşmaya devam edecek” dedi.

“Halkımızın Kendisine En Güzel Hizmet Edecek Adayı Seçeceğine Eminim”

2 Haziran 2024 tarihinde Güzelyurt’ta sandıkların yeniden kurulacağını da hatırlatan Ersoy, “Halkımızın kendisine en güzel hizmet edecek adayı seçeceğine eminim. Ben seyir keyfi yüksek bu projenin hayata geçirilmesinde başta Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cam Teras Projesi’nin Ihlara Vadisi ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasıyla konuşmasını sonlandırdı.

Projeye destek olan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol da açıklamalarda bulunarak projeye olan katkılarını, Aksaray’a sağlayacağı getiriyi dile getirerek, Aksaray’da ve bölgede bu tür projelere destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Açılış programına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere; Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy ve davetliler katılım gösterdi. Konuşmaların ardından Aksaray’a turizm açısından büyük katkı sunacak projenin açılışı gerçekleştirildi. Haber: Harun Atalay


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Otizmli Çocuğu Darp Edenler En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı” Önceki Haber

"Otizmli Çocuğu Darp Edenler En Ağır Şek...

MEDAŞ, Otizmli Çocuklar İçin YürüdüSonraki Haber

MEDAŞ, Otizmli Çocuklar İçin Yürüdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar