İçmesuyu Arıtma Tesisi İnşaatı Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçmesuyu Arıtma Tesisi İnşaatı Devam Ediyor
DSİ Aksaray’a yaptığı yatırımlarla Aksaray’ın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Aksaray’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

 DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “DSİ olarak son 15 yılda Aksaray’da 1 baraj ve 5 gölet inşa ettik. 8.330 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 6,9 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 13 derenin ıslahını tamamladık” dedi.Genel Müdür Acu, Konya Ovası Gelişim Projesi (KOP) kapsamında bulunan Aksaray’da 2003-2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak tesisler ile 920 bin 967 kişiye ilave içme suyu temin edilmesi, 14 bin 540 dekar zirai arazinin sulamaya açılması, sulamaya açılan arazilerden çiftçilere 15 bin 480 TL zirai gelir artışı sağlanması, 43 adet yerleşim yerinin ve 5 bin 600 dekar zirai arazinin taşkınlardan korunmasının hedeflendiğini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla Aksaray’ın artan içme suyu ihtiyacının karşılanması maksadıyla başlatılan ‘Aksaray İçme suyu Projesi”  kapsamında inşa edilen Aksaray İçme suyu Arıtma Tesisinde çalışmaların sürdüğünü belirten DSİ Genel Müdürü Acu, “Proje ile 420 bin kişiye ilave içme suyu temin edilerek Aksaray ilinin 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır. İçme suyu Arıtma tesisi Membran Arıtma (Ultrafiltrasyon+Nanofiltrasyon) tipinde, 34 bin 560 m³/gün kapasiteli olarak inşa edilmekte olup tesiste DSİ tarafından açılmış olan 6 adet kuyu ile Bağlıköy kaynağının yaklaşık 1 km doğusundaki mevcut Aratol kuyusundan temin edilecek suların arıtılması sağlanacaktır” dedi.Haber Merkezi

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
24 Kasım Öğretmenler Günü Urfa Sıra Gecesi İle KutlandıÖnceki Haber

24 Kasım Öğretmenler Günü Urfa Sıra Gece...

Hasdak ‘Kadına Şiddete Hayır’ Demek İçin YürüdüSonraki Haber

Hasdak ‘Kadına Şiddete Hayır’ Demek İçin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar