“Hisseli Tarım Arazilerini Masrafsız Birleştiriyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Hisseli Tarım Arazilerini Masrafsız Birleştiriyoruz”
Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım arazilerinin satışı ve intikal işlemleri için vergi ve harç muafiyetinin uygulandığını belirterek, ölüm tarihinden sonra 1 yıl içinde intikal işlemlerini yapan mirasçılardan vergi ve harç alınmayacağını açıkladı. 

 

İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, hisseli tarım arazilerini masrafsız olarak birleştirdiklerini ifade ederek, 1 yıl içinde intikal işlemlerini yapanlardan vergi ve harç alınmayacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Tarım arazilerinde hisselerin diğer hissedarlara satışı halinde vergi, harç ve döner sermaye ücretleri alınmayacak” denilirken, ilgili muafiyetin sulu ve kuru tarım arazilerinde 20 dekardan küçük, dikili tarım arazilerinde 5 dekardan küçük ve örtü altı tarım arazilerinde 3 dekardan küçük hisseler için geçerli olduğu belirtildi.

Masrafsız Şekilde Birleştirebileceksiniz

Türkiye’de tarım arazilerindeki en büyük sorunun hisselilik sorunu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Tarım arazilerinde metrekare ve santimetrekare büyüklüklerinde binlerce hisse bulunmaktadır. Malikler bu hisselerini satmak istemelerine karşın vergi ve döner sermaye ücretlerinin arazi bedelinden fazla olması nedeni ile bu hisseler satılamamaktadır. 5403 sayılı Kanunda yapılan yeni düzenleme ile, asgari tarımsal arazi büyüklüklerinin altındaki (mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 20 dekar, dikili tarım arazilerinde 5 dekar ve örtü altı tarımı yapılan arazilerde 3 dekar) hisselerin hissedarlara satışı halinde; vergi, harç ve döner sermaye ücretleri alınmayacaktır. Yapılan bu düzenleme ile hisseliliğin azaltılması ve hissedarların kendi aralarında anlaşmaları teşvik edilmiştir. Bu muafiyetten faydalanabilmek için, satılan hissenin arazi sınıfına göre asgari büyüklük değerlerinin altında olması ve hissenin tamamının aynı anda bir veya birden fazla hissedara satışının yapılması gerekmektedir” denildi. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asbaşkan Kulak: “Amacımız Aksaray Tarihinde İlke İmza Atıp, 1. Lige Çıkmak”Önceki Haber

Asbaşkan Kulak: “Amacımız Aksaray Tarihi...

Ahilik Haftası Coşkuyla KutlandıSonraki Haber

Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar