“Hiçbir Karanlık Odak Devletten Güçlü Değildir, Uyuşturucu Kartellerinin Tepesine Birlikte Çökeceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Hiçbir Karanlık Odak Devletten Güçlü Değildir, Uyuşturucu Kartellerinin Tepesine Birlikte Çökeceğiz”
ASÜ oryantasyon programında konferans veren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ferhat Şahin, sosyal medya ve internet kullanımı, uyuşturucu maddeler ve bağımlılık ile mücadele konulu konferansta gençlerle bir araya geldi. 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından gerçekleştirilen oryantasyon programı kapsamında, Aksaray İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ferhat Şahin, ASÜ’lü öğrencilerle bir araya geldi. Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda gençlere seslenen Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin, gerçek yaşamla bağ kuramayan insanların başka bağlar aradığını ve bazı durumlarda dijital bazı durumlarda da yasaklı maddelerle bağ kurduğunu belirterek, gençlere uyanık olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

“Kâinat Boşluk Kabul Etmez, Nasıl ki Zihninizi İlimle Dolduracaksınız, Gönlünüzü de Doldurmanız Lazım”

EGM ve İl Emniyet Müdürlüğü olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını ve olabilecek suçlara karşı eğitim faaliyetleri yürüttüklerini belirten Şahin, “Çağımızın nimeti aynı zamanda iffeti ve belası bir siber alem var. Faydalandığımızda bulamayacağımız bir şey yok ama hem de bir külfet. Bağımlılık nedir? İnsan evladının herhangi bir şeyi yaptıktan, yaşadıktan, kullandıktan sonra bir daha o olmadan hayatına devam edemeyeceği an kendisinde oluştuğu duygu durumudur. Bu sanal alem de olabilir yasaklı madde de olabilir. Bağımlılığın temelinde ne var? İnsan unutabilen bir varlıktır. Unutabilmek de bir nimet ama ikinci bir kelime kökü daha var insanın, bağ kurmak. İnsanoğlu, her halükârda ömrünün her anında bağ kurmak zorunda. Bağımlılık da burada başlıyor. Hayatla bağ kurması gerekirken başka şeyle bağ kuran kişiler başka şeylerle bağ kurmaya çalışıyor. Çünkü kâinat boşluk kabul etmez. Nasıl ki zihninizi, beyninizi ilimle dolduracaksınız, gönlünüzü de doldurmanız lazım” dedi.

“Ortam Sanal Olsa da Suç Gerçek”

Dijital dünyanın gerçek dünyanın bir simülasyonu olduğunu ifade eden Şahin, “Burada atılmış bir adımın karşılığı var. Ortam sanal olsa da suç gerçek. En çok kullandığımız da sosyal medya. Sosyal medya aslında bir iletişim ağı. İletişimin temel kavramları vardır. Kaynak, karşısında bir alıcısı olacak, aralarında yürüyen bir mesaj olacak, mesajı ileten kanal olacak gibi en temel bilgiler budur iletişimde. Sosyal medya da işte sağladığımız iletişimin kanalı. Sosyal medyayı hayatınızın ön noktasına bu kadar koyduğunuzda her şeyi koymanız lazım. Sosyal medya aslında bir iletişim ağından öte bir şey değil. Gençleri ilgilendiren 2 şey var siber suç ve siber zorbalık” sözlerini kullandı. Kişisel verilerin çalınması noktasına da değinen Şahin, bunun da bir suç olduğunu ve gerçek hayattaki hırsızlıkla aynı suç olduğunu belirterek, kişisel veri çalmanın da kanuni yaptırımı olduğunu, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele biriminin de aktif şekilde çalıştığını belirtti.

“Devlet, Her Türlü Karanlık Odaklardan Güçlüdür, Uyuşturucu Kartellerinin Tepesine Çökeriz”

Uyuşturucu konusuna da değinen Müdür Yardımcısı Şahin, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü tarafından etkin şekilde çalışma gösterdiklerini, bu konu üzerine her zaman gittiklerini ve gençleri zehirlemeye çalışan zehir tacirlerine karşı gece gündüz çalışma gösterdiklerini ifade ederek, “Bir kereden bir şey olmaz demeyin. Meslek hayatımızda bu şekilde düşünüp hareket eden ve felaketle sonuçlanan çok vaka gördük. Uyuşturucu ile mücadelede emniyet güçlerimiz gerekli hassasiyeti ve çalışmaları yapıyor. Yalnız bu konuda özellikle gençlerimizin de desteklerine ihtiyacımız var. Unutmayın devlet, her türlü karanlık odaklardan, uyuşturucu kartellerinden güçlüdür. Sizlerle iş birliğimiz devam ettiği sürece, biz bu uyuşturucu kartellerinin tepesine çökeriz” sözlerine yer verdi.

“Bu İlletin Bir Kere Başladıktan Sonra Mutlaka Devamı Gelmektedir”

Tütün ürünlerine olan bağımlılığın da “bir kereden bir şey olmaz” düşüncesiyle başladığını ifade eden Şahin, “Bu konuda lütfen uyanık olalım. Genelde bunları size sunan insanlar size daha aktif, hareketli bir yaşam vaadiyle ya da uyarıcı performans artırıcı olarak bu ürünleri sunarlar. Bu illetin bir kere başladıktan sonra mutlaka devamı gelmektedir. Çevrenizde uyuşturucu ile ilişkisi olan insanları nasıl tanırsınız? Yorgunluk, gözlerde aşırı kızarıklık, dişlerde çürüme, dikkat dağınıklığı ve uyuşukluk halleri o kişinin madde kullandığının en önemli işaretleridir. Unutmayalım size renkli bir hayatı vaat edenler geleceğinizi ve en önemlisi hayatınızı çalmaktadır. Uyuşturucu ile mücadele konusunda asla yalnız değilsiniz. El ele vererek bu illetin ülkemizdeki insanların ve gençlerimizin hayatını karartmasına izin vermeyeceğiz. Ve bu mücadeleyi birlikte başaracağız” açıklamasını yaptı.

Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer: “Aksaray’a Yakışır Bir Yapı İnşa Ediyoruz”Önceki Haber

Başkan Dinçer: “Aksaray’a Yakışır Bir Ya...

FİRARİ ŞAHISLAR HAPSİ BOYLADISonraki Haber

FİRARİ ŞAHISLAR HAPSİ BOYLADI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar