“HERKES BİR ENSTRÜMAN ÇALMALI”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“HERKES BİR ENSTRÜMAN ÇALMALI”
Aksaray’da Türkü Sanat Evi’nde kurslar veren yetkili Zafer Çelen, “Herkes bir enstrüman çalmalı, boş zamanlarını değerlendirmeli diye düşünüyorum” diyerek, Aksaraylıları müzikle tanışmaya davet etti.

 Ruhun gıdası olarak bilinen müzik, herkesin hayatında önemli bir yer tutarken aynı zamanda psikolojik olarak iyileşmeye fayda sağlıyor. Bu kapsamda da son yıllarda müzik evlerine olan ilgi artmaya başladı. Gitardan bağlamaya, kemandan piyanoya kadar birçok enstrüman, müzikseverlerin gözdesi haline geldi. 

Aksaray’da da enstrüman öğrenmeye yönelik kurslar veren Aksaray Türkü Sanat Evi yetkilisi Zafer Çelen, Aksaraylıların müzik konusuna ilgi gösterdiğini ve en çok bağlamaya rağbet edildiğini ifade ederek, herkesi enstrüman öğrenmeye davet etti.  

“En Çok Rağbet Gören Enstrüman Bağlamadır” 

Bağlama, gitar ve çeşitli enstrümanların kurslarını verdiklerini belirten Çelen, “Müzik olunca kadınlarda da erkeklerde de eşit oranda talep var. Yani kadınlar da erkekler de bir enstrüman çalmak istiyorlar. Tabii bu enstrümanlar arasında da yine işte keman, gitar ve saz var. İçerisinde en çok rağbet gören enstrüman aleti ise bağlamadır” dedi. 

“Enstrüman Çalmak, Çocuklar İçin Öğrenmek Daha Kolay” 

Öğrencilerin hızla müzik aleti çalmaya başlayabildiğini belirten Çelen, “Bazı öğrencilerimiz bir anda müzik aletlerini çalmayı öğrenirken bazı öğrencilerimizde zaman alabiliyor. Tabi bu da işte zamansal çalışmalara bağlı. Öğrencilerin müsait durumuna bağlı. Bazı öğrenciler çok fazla zaman ayırırken bazı öğrencilerimiz yoğunluktan dolayı vakit ayıramayabiliyorlar. Daha çok zaman ayıran öğrencilerimiz başarılı, daha erken öğreniyorlar. Enstrüman çalmak, çocuklar için öğrenmek daha kolay. Bu konuda aileler çocuklara bir enstrüman şansı vermeli, o imkânı sağlamalılar. Sonra çocuklarımız zaten emin olun belirli bir aşamadan sonra o ailelerimize bir dönüş yapacaktır” ifadelerini kullandı.  

“Herkes Bir Enstrüman Çalmalı” 

Her insanın enstrüman öğrenmesini tavsiye eden Çelen, “Her insanın bir alanı olmalı. Özellikle daha çok geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımız burada önemli. Çocuklara daha çok önem verilmeli. Tabii herkes de bir enstrüman çalmalı, boş zamanlarını boş vakitlerini bir enstrüman çalarak değerlendirmeli” dedi. Özel Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
14 YENİ AVUKAT, YEMİN TÖRENİYLE RUHSATLARINI ALDIÖnceki Haber

14 YENİ AVUKAT, YEMİN TÖRENİYLE RUHSATLA...

BAŞKAN DİNÇER’DEN PAŞACIK KONAĞI’NDA GENÇLERE ZİYARETSonraki Haber

BAŞKAN DİNÇER’DEN PAŞACIK KONAĞI’NDA GEN...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar