<p> Aksaray Üniversitesi Rektörlük seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Rektör Adayı Ünal Akdağ “Ben merkezli” değil; “istişare”ye önem veren yönetim anlayışı ile hareket edeceğinin altını çizdi.</p>
Rektör Adayı Akdağ, Aksaraylı bir ailenin mensubu olarak Aksaray Üniversitesinde görev yapmaktan onur duyduğunu dile getirerek “Aksaraylı olup Üniversitede 24 yıldır hizmet etmekteyim. Yaşadığım şehrin ve kurulduğu günden beri mensubu olmaktan gurur duyduğum Aksaray Üniversitesi’nin sorunlarını en iyi bilenlerdenim. Şehrimizin ve Üniversitemizin dinamiklerini çok iyi bilen birisi olarak, dışarıdan değil yerinden yönetimin Üniversiteyi hak ettiği yere taşıyacağı kanaatindeyim” dedi.
Aksaray Üniversitesini kaliteli eğitim veren bir kurum haline getirmeyi önemsediklerinin altını çizen Akdağ “Üniversitemizi yönetecek kadrolarımız yetişmiştir. Üniversitemizi dünya ile yarışan, ileri bilimsel araştırmaların yapıldığı, bölgesel kalkınma odaklı projeler üreten, kaliteli eğitim veren saygın bir kurum haline getirmek gayesiyle yola çıkmış bulunuyorum” diye konuştu.
Aksaray’ın dinamiklerini yakından tanıdığını söyleyen Akdağ 2023 vizyonuna uygun projelerle Üniversiteyi geleceğe hazırlayacağı sözünü vererek “Bu bağlamda Aksaray’ın dinamiklerini bilen, üniversitenin içinden bir akademisyen olarak Aksaray Üniversitesi’ni 2023 vizyonuna ve geleceğe hazırlamak için Rektörlüğe aday olduğumu kamuoyuna açıklıyorum. Bu çerçevede başlıca yönetim anlayışımız, Liyakati esas alan, adil, şeffaf ve ortak akla önem veren geniş ufuklu Üniversite yönetimi oluşturmak olacaktır” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Ünal Akdağ Kimdir?
Ünal AKDAĞ, 1970 yılında Aksaray’da doğdu. İlk ve orta tahsilini burada tamamladı. 1992 yılında Erciyes Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1997 yılında Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisansını ve 2005 yılında İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği, Enerji programında Doktorasını tamamladı. 2006 yılında Texas A&M Üniversitesi’nde (ABD’de) Doktora sonrası araştırmalarda bulundu. 1995 yılında Aksaray’da Araştırma Görevlisi olarak başladığı görevine, halen Aksaray Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümünde Profesör olarak devam etmektedir. Çok sayıda uluslararası ve ulusal makale ve bildirisi bulunmaktadır. TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı projelerinde, panelist, hakem ve izleyici olarak görev yapmıştır. Uluslararası indeksli dergilerin Editörler kurulunda yer almıştır. Alanında önemli projeler yürütmüş olan Ünal AKDAĞ, Isı ve kütle geçişi, akışkanlar mekaniği ve nanoakışkanlar konularında çalışmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Projelerimiz;
DİJİTAL DÖNÜŞÜM:
Kurulan eski sistemlerin demode olması, küreselleşme ve rekabetin artması, öğrenci profilinin zaman içinde değişmesi, yükseköğretime olan talebin artması ve üniversitelerin Uluslararasılaşma yoluna gitmesi ile birlikte, Dijital Dönüşümün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de kaçınılmaz hale gelecek ve bu anlamda Aksaray Üniversitesi’nin de yeni dönemde birinci önceliği dijital dönüşüm olacak. Nedir dijital dönüşüm: Etkin eğitim, araştırma ve yerel kalkınmaya liderlik, açık şeffaf online veri ve bilgi sistemleri, Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin 21. yüzyıl becerileriyle ilişkisinin güçlendirilmesi, yenilikçi mali kaynak oluşturabilme, Kampüs ve dışına eğitim ve araştırma hizmetlerinin yayılımı, iletişim teknolojileri ile eğitim ve araştırma mekanını sınıfın dışına kampüse ve onun da ötesinde tüm mekana taşımaktır.
TIP FAKÜLTESİ:
Tıp ve Sağlık alanındaki yatırımlar hızlandırılacak, Tıp fakültesinde hoca eksikliği süratle giderilerek her branşta hizmet kalitesi artırılacak, Tıp Fakültesi öğrencilerinin, Aksaray’da eğitim görmesi için eksiklikler süratle giderilecek
VETERİNER FAKÜLTESİ:
Aksaray’da Tarım ve Hayvancılığı, geliştirmek için önemli adımlar atılacak, Veterinerlik Fakültemiz geliştirilerek ihtiyaç olan her konuda bölgemize destek verecek hale getirilecek. (Hayvan hastanesi, uygulama alanları yapılacak, Hayvancılık Organize Sanayi kurulumunda öncü rol oynanacak)
ŞEHİRLE KUCAKLAŞMA:
Şehrin ihtiyacı olan konularda kurul ve komisyonlar kurulacak, her türlü katkı sağlanacak. İletişim Fakültemizde, Basın Eğitim ve İletişim Merkezi kurulacak, şehrimizin ihtiyacı olan tüm konularda bilgi ve destek verilecek.
BÖLGESEL KALKINMA:
Bölgesel kalkınma odaklı projeler geliştirilerek, Şehrin ve Bölgenin kalkınması için geniş çaplı çalışmalar yapılacak
KONGRE KENTİ, KONGRE ÜNİVERSİTESİ:
Üniversite ile toplumun her fırsatta buluşması ve bölgesel kalkınmaya destek için hayırseverler desteği ile Üniversitemize yakışan, Kültür ve Kongre Merkezi yaptırılacak. Uluslararası ve Ulusal bilimsel kongrelerin Üniversitemizde düzenlenmesi sağlanarak, Üniversitemizin ve şehrimizin tanıtımı ve ekonomisine katkı sağlanacak. Sergi, gösteri gibi faaliyetlerin sayısı artırılacak.
TURİZM:
Turizm Fakültemiz ve İl Turizm Müdürlüğümüz ile bölgemizde turizmi geliştirmek adına Kongre ve Çalıştaylar, düzenlenecek. Ihlara-Güzelyurt-Hasandağı bölgelerinde pilot uygulamalar denenecek. Şehrimizin turizmden en üst düzeyde faydalanması sağlanacak. ASÜBTAM, Merkezi araştırma laboratuvarı faaliyetleri geliştirilerek, şehrimizin ve sanayicilerimizin ihtiyacı olan tüm testlerin burada yapılması sağlanacaktır. (Şu anda atıl kapasite ile çalışmaktadır ve kaderine terk edilmiştir.) ORTAK EĞİTİM yaygınlaştırılacak, uygulamalı eğitime önem verilecek. Mühendislik Fakültemizde halen devam etmekte olan, öğrencilerin son yıllarını işletmelerde geçirmesi uygulaması, MYO gibi diğer birimlerde yaygınlaştırılacak.
KONTENJAN PROBLEMİ:
Üniversitemizde eğitimin kalitesi geliştirilecek, son yıllarda kontenjanların düşmesine karşı, önlemler alınacak, tüm bölümler akredite edilerek, yabancı öğrenci sayısının ve kalitesinin artırılması için çalışma yapılacak.
UYGULAMA ATÖLYELERİ:
Üniversitemiz bünyesinde Uygulama Atölyeleri kurulacak, dene-yap modeli ile öğrencilerin pratik yapmaları sağlanacak (Müh. Fak. 3D Prototiplime Atölyesi, Eğitim Fak. El Sanatları ve Resim Atölyesi, Mimarlık Fak. Model Atölyesi vs.)
KÜLTÜR SANAT:
Eğitim fakültesine bağlı resim ve müzik bölümleri, Güzel Sanatlar Fakültesine dönüştürülerek, kültürel ve sanatsal faaliyetler artırılacak.
BİLİM SİTESİ:
Hayırseverlerin desteği ile Üniversitemize yakışan bir Konukevi (Bilim Sitesi) yapılacak, dışarıdan gelen bilim insanları burada konaklayacak, Turizm Otelcilik Bölümü öğrencileri için uygulama yapma imkânı sağlanacaktır.
SPOR AKADEMİSİ:
Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde, kurulacak spor akademileriyle şehirdeki spor kulüplerinin altyapısına destek verilecek. Yaz spor okulları açılarak yaz aylarında çocukların sportif faaliyetleri desteklenecek. (Spor federasyonu ve Belediye ile işbirliği sağlanacak)
Sporcu performans ölçüm Laboratuvarı kurulacak. Haber: Harun Atalay
Yorum Yazın