<p> İnsanlar, sağlıkla ilgili her şeyi önce online incelemeler yaparak değerlendiriyor. Sağlık konusunda kime güvenileceği konusunda ise, önceden arkadaşların ve aile üyelerinin tavsiyeleri dinleniyordu. Artık bu kararlarını vermeden önce dijital dünyada arama yapıyorlar. Bu nedenle hekimlerin dijital ayak izlerini ve online itibarlarını yönetmeleri her zamankinden daha önemli hale geldi.</p>
Dijital pazarlama dünyasında, isminiz, web adresiniz ve iletişim bilgilerinizde tutarlılık önem taşıyor. Google, Yandex gibi arama motorları, kullanıcı sorgularına yanıt vermek için bağlantı ipuçlarını kullanıyor. Bunlardan biri konumunuzdur. Cep telefonunuzda bir doktor ararsanız, Google konumunuzu belirler ve en yakınınızdaki seçenekleri size sunar.
Google’ın öncelikli endişesi kullanıcı deneyimleridir. Birine kötü talimatlar verilmesi, bağlantısı kesilmiş bir telefon numarası veya yanlış çalışma saatleri, kullanıcı deneyiminin zayıf olmasına neden olur. Google, iletişim bilgilerini doğrulamayı sever. Bilgilerinizin güvenilir olması insanlar üzerinde bıraktığınız izlenimde de etkili olur.
En Çok Sağlık Sektörüne İlişkin Reklamlara Ceza Uygulandı
Dijital ortamda sağlık reklamları özellikle hassasiyetle yaklaşılması gereken bir konu. Ticaret Bakanlığı tüketiciyi aldatan reklamlara ceza uygularken, en yüksek cezaları sağlıkla ilgili olanlara verdi. Reklam Kurulu’nun tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara düzeltme, durdurma ve idari para cezası gibi ceza verme yetkisi bulunuyor.2018 yılında Reklam Kurulu tarafından toplam 4 bin 148 dosyanın karara bağlandığını belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2018 yılında 4 milyon 600 bin lira ile en çok sağlık sektörüne ilişkin reklamlara idari para cezası uygulandığını söyledi.Kurul tarafından 2017 yılında sağlık reklamlarına 2 milyon 657 bin lira değerinde idari para ve durdurma cezası verilmişti. Bir yıl sonra ise, bu cezaların ikiye katlandığı görülüyor.
Hasta Fotoğrafı Paylaşmayın
Dijital ortamlarda sağlık kuruluşlarının, doktorların ve sağlık çalışanlarının, paylaşımları mercek altına alınıyor. Tıbbi işlemlerin gerçekleştirildiği hastaların tedavi öncesi ve sonrasına ait görsellerin, sağlık çalışanlarının hasta ve hasta yakınları ile birlikte görüntülerinin paylaşıldığı içerikler ceza alıyor.
Sağlık profesyonelleri, toplumu sağlıkla ilgili konular hakkında doğru bir şekilde bilgilendirmeli ve yanıltıcı bilgilerden korunmaları için yol gösterici olmalıdır.
Kurumunuz Da Dijital Dünyada Yerini Almalı
Hastaneniz sosyal medyayı kullanmıyorsa, öğrenme eğrisinin arkasındasınız demektir. İnsanlar sağlık da dahil olmak üzere yaşamlarındaki her şeyi tartışmak için sosyal medya kullanıyor. Sosyal medya, hastane adına söylenebilecek ve söylenemeyecek düzenlemelere rağmen, geçmiş, şimdiki ve gelecekteki hastalarla iletişim kurmak için gerçekten önemli bir mecra. Sosyal medya, toplumumuza derinden nüfuz etti. Düşüncelerimizi paylaştığımız ve başkalarına destek verdiğimiz bir yer haline geldi. Artık insanlar sosyal medyayı günlük yaşamlarının bir parçası olarak kabul ediyor. Bu nedenle sağlık profesyonelleri, etkili, bilinçli ve doğru şekilde dijital ortamda yerlerini almaları önem taşıyor. Dijital çağda geride kalmayın, güzel örneklerden ilham alın ve size özel içerikler hazırlayarak dijital itibarınızı etkili şekilde yönetin.Fatıma Esra Öz’ün Özel Haberi
Yorum Yazın