Halk Eğitim Kursiyerlerinin El Emekleri Sergilendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerinin emekleri, sergide bir araya geldi. Dönem boyunca emek veren kursiyerler giyimden kuşama, çiniden el sanatına kadar birçok ürünü beğeniye sundu. 

 "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda sergi düzenlendi. Çok sayıda kursiyer, merkezde açılan kurslarda eğitim görerek el emeği göz nuru birçok eser ortaya çıkardı. Çıkarılan eserler de sergide, meraklısıyla buluştu.

“Giyimden Kuşama, Çiniden El Sanatlarına Çok Kapsamlı Bir Öğrenme Süreci Yaşıyoruz”

Sergide açıklamalarda bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Öğrenmenin yaşı yoktur, zamanı yoktur, hayat boyu öğrenmeye devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığımızın Aksaray İl Milli Eğitim Müdürümüzün bu organizasyonu çok kıymetli ve çok değerli. Halk eğitim merkezinde çalışan tüm öğretmenlerimizi, usta öğreticilerimizi yürekten tebrike diyorum. Bu organizasyona ilgi gösteren tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Temennimiz bu organizasyonların devam etmesi. Amacımız hangi yaşta olursa olsun kim olursa olsun bu öğrenme sürecine katılması ve kendini geliştirmesi olacaktır. Tabii ki meslek sahibi olmak çok önemli. Onlara baktığımız zaman giyimden kuşama, çiniden el sanatlarına çok kapsamlı bir öğrenme süreci yaşıyoruz. Çok güzel bir etkinlik, hayat boyu öğrenme haftası münasebetiyle buradayız” dedi.

“Evde Oturmayın, Gelin Hem Öğrenelim Hem Kazanalım”

El sanatları öğretmeni Usta Öğretici Eda Demirtaş ise yaptığı açıklamada, “Kurdele nakış hocasıyım, ev hanımlarına yönelik harika bir iş. Hem yapıyorlar hem öğreniyorlar hem para kazanıyorlar. Herkese çağrım evde boş oturmasınlar, buraya gelsinler hem öğrenelim hem kazanalım” açıklamasında bulundu.

“İnce İnce, Emek Emek Geldi Uğraşıyoruz”

Öğrenci Özlem Güzyurdu ise “Yarı dönemde katıldım ama çok şey öğrendim. Tek tek, ince ince, emek emek uğraşıyoruz. Çok heyecanlıyım bu ürünleri sergilediğimiz için. Bu ürünleri tüm Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. Bütün arkadaşlarımız çok uğraştı, emek verdi. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Öğrenci Makbule Nazlı ise “Hepsi el emeği göz nuru işlerimiz bunlar. Bugün bizim için çok güzel ve anlamlı bir gün. Mutluyuz, hocamıza çok teşekkür ederiz” dedi.

“Emeğimizin Karşılığı Sergi Günümüze Ulaştık”

Usta Öğretici Tülay Çiçek ise “Yıl sonu sergimizi yapıyoruz kursiyerlerimizle, burada birlikte çok mutluyuz. Beraber sene boyu çok şey paylaştık. Emeğimizin karşılığı son günümüz sergi günümüze ulaştık” değerlendirmesinde bulunurken; kursiyerlerden Güler Altın Konar ise, “Bizim için çok değişik ve farklı bir ortam. Hem arkadaş hem terapi hem maddi ve manevi anlamda bize gerçekten değer katıyor. Bizim de bir şeyler becerebildiğimizi görmüş oluyoruz çok mutluyuz” dedi. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Sağlığın İçin Pedal Çevir”Önceki Haber

“Sağlığın İçin Pedal Çevir”

Hırsızlar Ve Dilenciler Mahalleliyi Canından BezdirdiSonraki Haber

Hırsızlar Ve Dilenciler Mahalleliyi Canı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar