Gün Öğretmelerin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gün Öğretmelerin
Her Başarılı İnsanın Ardında Bir Öğretmen Vardır

 24 Kasım Öğretmenler Günü, her ilde olduğu gibi Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Necip Fazıl Kısakürek’in tabiriyle 'eskimez ve pörsümez muteberlik, öğretmenliğin hakkı olmuştur' diyerek örnek veren İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, “Devleti milleti ve medeniyeti için çaba gösteren her başarılı insanın ardında bir öğretmen vardır” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü programı, sabah saatlerinde valilik önündeki Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.  Öğretmenler günü dolayısıyla kutlama programı daha sonra Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Sayı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törene Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Garnizon Komutanı Yarbay Fuat Anık, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Baro Başkanı Beytullah Coşkun, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Burada adaylığı kalkan öğretmenler adına, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek Öğretmeni Şule Karaoğlan, öğretmenliği kılavuzluğa benzeterek, öğretmensiz bir dünya olamayacağını savundu.

‘Öğretmen Yaptığından Ve Yapacaklarından Da Sorumludur’

Öğretmenlik mesleğinin çok büyük sorumluluk içerdiğini vurgulayan Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ise, “İlim öğrenme ve öğretme yolunda kullanılan mürekkebi, şehidin kanından evla gören bir medeniyetin mensubu olarak, ömrünü ilim öğretmeye ve güzel ahlakla yetişmiş bir nesil inşa etmeye adayan öğretmenlerimizi, bu güzel günlerinde en kalbi duygularımla kutlar; her birine saygı ve hürmetlerimi sunarım. Elbette ki 24 Kasım tarihini bir sembol niteliğinde değerlendirdiğimizi belirtmek isterim. Zira bize bir harf öğretene köle olacak kadar saygı ve minnet duymamız gerektiğinin bize öğretildiği bir dünyada, senenin her günü, onlara hediye edilesi bir zaman dilimidir. Tüm peygamberlerin ortak mesleği öğretmenlik, hiç şüphe yok ki mesleklerin en yücesidir. Başka hiçbir mesleğe nasip olmayan bir eylemin adıdır aynı zamanda Malzemesi de amacı da hedefi de sonucu da “insan” olan, öğrendiklerini öğretmekle taçlandıran, 5 – 6’lı yaşlardan itibaren, gönüllere kurduğu tahtlarda oturan başka hangi meslek sahibi var? Ondandır ki tarihin her döneminde, Necip Fazıl tabiriyle, eskimez ve pörsümez muteberlik, öğretmenliğin hakkı olmuştur. Devleti milleti ve Medeniyeti için çaba gösteren her başarılı insanın ardında bit öğretmen vardır. Nitekim, kutlu bir çınarı gövdesinde büyüten Osman Gazi’nin ardında bir Şeyh Edebali, Kainat Efendisi’nin (SAV) övgüsüne muhatap olmuş Fatih’in ardını dolduran bir Akşemseddin, ilk Osmanlı halifesi, yiğitler yiğidi Yavuz’un ardında bir İbni Kemal vardır. Hiçbir maddi karşılıkla izah edilemeyecek fedakarlıkları, tabir yerindeyse, hayat tarzı haline getiren Öğretmenlerimiz, geleceğimizin inşasında da en büyük paya sahiptir. Dünyadaki tüm mazlumların ümidi aziz milletimizin değerlerini nesilden nesile aktaran, insanlığa faydalı olmayı bir karakter olarak belleten, bildiklerini her seferinde yeni insanlara usanmadan öğrettiği için ismi semada hayırla yad olunan, onur ve şeref timsali Öğretmenlerimizin gayretleri, her taktirin üstündedir” diye konuştu.

Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Öğretmenler günü ile ilgi sinevizyon gösterisinin ardından öğretmenler arasında yapılan kompozisyon yarışmasında birinci olan öğretmen kompozisyonunu okudu. Resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi. Öğretmen ve öğrencilerden oluşan müzik topluluğunun konseri ile program sona erdi. Haber: Ziya Koçak

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğretmenlerden Anlamlı ZiyaretÖnceki Haber

Öğretmenlerden Anlamlı Ziyaret

İlkokul Öğretmenin Elini Öperek, Öğretmenler Günü’nü KutladıSonraki Haber

İlkokul Öğretmenin Elini Öperek, Öğretme...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar