“GÜÇLÜ EKİP GÜÇLÜ ÜLKE SLOGANIYLA ELİMİZDEN GELENİ YAPMA GAYRETİNDEYİZ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“GÜÇLÜ EKİP GÜÇLÜ ÜLKE SLOGANIYLA ELİMİZDEN GELENİ YAPMA GAYRETİNDEYİZ”
Aksaray AFAD tarafından gerçekleştirilen ve çeşitli senaryoların uygulandığı tatbikata, 20 kişilik Aksaray İHH Arama Kurtarma ekibi de katılım gösterdi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin birçok senaryonun uygulandığı tatbikatına, Aksaray İHH Arama Kurtarma ekibi de katılım gösterdi. 20 kişilik ekip, AFAD tatbikatında trafik kazası, yangın, kimyasal afet ve psikososyal destek senaryolarını uyguladı.

 Deprem Tatbikatını Başarıyla Tamamladılar

İHH Arama Kurtarma ekibi, deprem tatbikatında bir enkaza müdahale ederken, yapılan çalışmalar sonucunda dehliz oluşturularak depremzedeye ulaşıldı. Ardından yapılması gereken işlemler sırasıyla gerçekleştirilerek tatbikat tamamlandı. Aksaray Arama Kurtarma Ekibi kurtarma faaliyetlerinde, jeneratör, koordinasyon çadırı, uzatma kabloları, kırıcı delici ekipmanlar (tüm hilti ve matkap çeşitleri), kesici ekipmanlar (motorlu testere, tilki kuyruğu, demir kesme makasları), kazma kürek kova çekiç gibi ekipmanlar, ceset torbası, halat, ip, güvenlik şeridi, tüm ekip üyelerinin kişisel koruyucuları ile arama kurtarma da kullanılacak ekipmanlarla tatbikata katılım sağladı.

“Güçlü Ekip Güçlü Ülke Sloganıyla Elimizden Geleni Yapma Gayreti İçindeyiz”

Tatbikat sonrası açıklama yapan İHH Dernek Başkanı Eyüp Dağdaş, “Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilde yaşanan deprem afetlere hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha göstermiştir. Bilinçli ve ekipmanları tam olan arama kurtarma ekiplerinin bu tür afetlerde gerekliliğini gözler önüne sermiştir. Bu nedenle güçlü ekip güçlü ülke sloganı ile Aksaray İHH Arama Kurtarma ekibimizi güçlendirmek için elimizden geleni yapma gayreti içindeyiz. Deprem sonrasında ekibimiz ekipmanları ile çok kısa bir sürede afet yerine intikal etmiş ve görevli oldukları bölgede gerekli müdahaleleri yapmıştır. Ekibimiz Türkiye genelinde düzenlenen eğitimlere katılarak sürekli olarak kendilerini geliştirmektedir. Aksaray İHH Arama Kurtarma Başkanı Abdurrahman Çay’ a ve tüm ekibimize teşekkür ederim” dedi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ENGELLİ DOSTU YAYA ÜST GEÇİDİ, HİZMETİNE GİRİYORÖnceki Haber

ENGELLİ DOSTU YAYA ÜST GEÇİDİ, HİZMETİNE...

KUPA YOLUNDA İLK YARIDA GOL SESİ YOK Sonraki Haber

KUPA YOLUNDA İLK YARIDA GOL SESİ YOK 

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar