“Geri Dönüşümde Duyarlılık Gelecek Nesillerimizi Yaşatır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Geri Dönüşümde Duyarlılık Gelecek Nesillerimizi Yaşatır”
Aksaray Belediyesi, gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak için kente estetik, doğaya saygı kazandıracak pet şişe toplama kafesleri oluşturuyor.

 Aksaray Belediyesi israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanılmasına yönelik geçtiğimiz yıllarda giysi kumbaraları, sıfır atık toplama alanları, atık pil toplama alanları gibi projeler uyguladı.

Sıfır atık kampanyası kapsamında uygulanan bu projelerle elde edilen atıklar Aksaray Belediyesi bünyesindeki Atık Ayırma ve Bertaraf Tesisi’nde ekonomiye kazandırılıyor. Aylık ortalama olarak 11 ton pet şişe doğaya karışmadan geri dönüştürülüyor. Pet şişe kafesleriyle birlikte aylık 15 ton pet şişeyi geri dönüşüme kazandırma amaçlanıyor.

Kafesler Kalp Şeklinde Tasarlandı

Sıfır atık yönetimi konusunda örnek gösterilen Aksaray Belediyesi, pet şişelerinde doğaya zarar vermeden toplanması için dekoratif toplama alanları oluşturuyor. Vatandaşlarda farkındalık uyandıracak pet şişe toplama kafesleri ‘kalp’ şeklinde tasarlandı. 

İlk Etapta 5 Noktaya Yerleştirilecek

Yenilikçi projelerin öncüsü olan Aksaray Belediyesi, pet şişe toplama kafeslerini ilk etapta 5 farklı noktaya yerleştirecek. Pet şişe toplama kafeslerinin yerleştirileceği yerler ilk etapta Aksaray Valiliği hizmet binası önü, Aksaray Belediyesi sosyal tesislerinden olan Piramit Kafe bahçesi, şehirlerarası otobüs terminali bahçesi, Nora alışveriş merkezi önünde bulunan orta refüjü ve Makas Kent Park olarak belirlendi.

“Hepsinden Daha Önemlisi Gelecek Nesillere Temiz Kaynaklar Bırakmış Oluyoruz

Aksaray Belediyesinin sıfır atık yönetimi konusunda elde ettiği başarının vatandaşların desteği ve duyarlılığı ile olduğunu belirten Başkan Dinçer, doğada yüzyıllar boyunca kaybolmayan pet şişelerin toplama kafeslerine atılması konusunda da vatandaşlardan  destek isteyerek, “Yaşadığımız yüzyılda dünya genelinde aşırı tüketim ve nüfus artışının yarattığı çevre kirliliği konusundaki bilinçlenme, geri dönüşüm sektöründe ilerlemeyi de beraberinde getirdi. Bizde yerel yönetimler olarak şehrimizde çağın gerektirdiği projeleri uygulamanın gayreti içerisindeyiz.

Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Sıfır Atık ve geri dönüşüm konusunda ciddi yatırımlarımız oldu. Bu alanda ülkemizde örnek gösterilen Belediyeler arasında olduk. Şehrimizde uyguladığımız geri dönüşüm projeleri ile geri dönüşüme katkı sağlayarak hem doğal kaynaklarımızı koruyoruz hem de mevcut geri dönüştürülebilir plastikleri ekonomiye kazandırıyoruz.  Hepsinden daha önemlisi gelecek nesillere temiz kaynaklar bırakmış oluyoruz. Yerel yönetimler olarak plastiğin çöp değil, geri dönüştürülebilir bir hammadde kaynağı olduğu, geri dönüşümün geleceğimizde vazgeçilmez bir yeri olduğuna inanıyoruz. Bu yönde çalışmaların öneminin farkındayız. Unutulmamalıdır ki 1 ton plastiğin geri dönüştürülmesi ile 41 kilogram sera gazının doğaya salınımı önlendiği gibi 5 bin 774 kilovat enerji ile yüzde 80 enerji tasarrufu sağlanıyor. Çocuklarımız ve geleceğimiz için geri dönüşüm alanında çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bisikletli Öğretmen, Kazaya Kurban GittiÖnceki Haber

Bisikletli Öğretmen, Kazaya Kurban Gitti

Ülkü Kuruyemiş, Paşacık Şubesini AçıyorSonraki Haber

Ülkü Kuruyemiş, Paşacık Şubesini Açıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar