Genç Kız, Kendisi İçin Savaşan Kahraman Doktorları Unutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Kız, Kendisi İçin Savaşan Kahraman Doktorları Unutmadı
2 kez kalbi duran ve 3 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 16 yaşındaki Su Düzgün, sağlığına kavuştuktan sonra, kendisi için büyük çaba gösteren doktorları unutmadı.

Geçtiğimiz ay içerisinde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatan ve 2 kez kalbi duran, ardından 3 gün boyunca yoğum bakımda ölüm kalım savaşı veren 16 yaşındaki Su Düzgün, sonunda sağlığına kavuştu. Genç kız, şehrine döner dönmez soluğu Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık ekipleri ve başhekim Onur Karaca'nın yanında aldı. 

 

41 Dakikalık Kalp Masajı Hayata Döndürmüştü

Rahatsızlığı nedeniyle hastanelik olan Su Düzgün, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Mehmet Semih Demirtaş'ın ilk müdahalesi sonrasında hastaneye yatırılmış ve kalbi durması üzerine nöbetçi Doktor Cengizhan Kılıçaslan'ın 41 dakikalık kalp masajı ile hayata yeniden tutunmuştu. 

Başhekim Onur Karaca'nın ve hastanede görev yapan sağlık ekibinin çabalarıyla helikopter ile Ankara Şehir Hastanesine sevk edilen 16 yaşındaki genç kız, uzun tedavi sürecinin ardından hayata yeniden merhaba dedi. 

 

Şehrine Döner Dönmez Vefasını Gösterdi

Aksaray'a dönen Düzgün, kendisi için büyük mücadeleler veren Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarını unutmadı. Vefalı genç kız, hastanede kendisiyle ilgilenen doktorlara ziyarette bulundu.

 

Kendisi İçin Savaşan Doktorları Duygulandırdı

Ziyaretten dolayı duygulanan Doktor Cengizhan Kılıçaslan, sabaha kadar süren çabalara ilişkin açıklama yaparak, "Su Düzgün 16 yaşında. Ekim ayında akciğer enfeksiyonu tanısı ile çocuk acile başvuran ve Pnömoni tanısıyla çocuk yoğun bakıma yatırılan ve yatışının 3. gününde ani tansiyonu düşen ve miyokardit tanısı (kalp kasının iltihabı) konulan hasta. Tanı konulduğunda kalp fonksiyonları yüzde 30'du. Su Düzgün’ün pnömoni ve miyokardit tanısı konulduktan sonra yoğun bakımda kalbi durdu. Nöbetçi doktor ve Mavi Kod ekibi tarafından 7 dakika kalp masajı yapılan hastanın dört saat sonra tekrar kalbi durdu. İkincisinde 41 dakika kalp masajı yapıldı. 41 dakika kalbi çalışan hasta ECMO cihazına bağlanması için Ankara Şehir Hastanesine helikopter ambulansla sevk edildi" dedi.

Uzun süren kalp masajı sonucunda Düzgün'de herhangi bir sorun olmamasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Doktor Kılıçaslan, genç kızın sağlığına kavuşmasında birçok insanın gayreti bulunduğunu dile getirdi. Başhekim Onur Karaca ise ilk andan beri her an hasta hakkında ve sevk süreci hakkında bilgilendirildiğini, bunun bir mucize olduğunu dile getirerek, Düzgün'ün ailesinin teşekkürünün kendisine büyük gurur yaşattığını söyledi. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siparişi Teslim Etmek İsterken Hastanelik OlduÖnceki Haber

Siparişi Teslim Etmek İsterken Hastaneli...

Jandarma Ekipleri Zehir Tacirlerinin Yuvasını BastıSonraki Haber

Jandarma Ekipleri Zehir Tacirlerinin Yuv...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar