Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, Büyük Heyecana Sahne Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, Büyük Heyecana Sahne Oldu
Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yaşatılması amacıyla, 2023-2024 Okul Spor Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği sona erdi.

 Geçmişin birbirinden değerli çocuk oyunlarının yaşatılması ve çocukların teknolojiye bağımlı kalmayarak sokakta akranlarıyla oynamaları için Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 21 Mayıs-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği final müsabakaları sona erdi.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun da katılım sağladığı final yarışlarında 14 okul, 70 sınıf olmak üzere toplamda 1.698 öğrenci oyunlarda birinci olmak için mücadele verdi. Aksaray Spor Salonu’na Timur Sarrafoğlu Ortaokulu ve Emlak Kredi Ortaokulu 4. sınıf öğrencilerinin mendil kapmaca finalini takip eden Vali Kumbuzoğlu, yarışma sonunda derece yapan öğrencileri tebrik ederek, ödüllerini takdim etti.

“Bu Organizasyonlara Önem ve Değer Veriyoruz”

Çocukların mücadelesinin oldukça heyecanlı ve eğlenceli olduğunu söyleyen Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Buradaki amaç sosyal medyaya giriş kısmını engelleyip, çocuklarımızı toplumun arasına karıştırmayı, kendi aralarında kaynaşmayı artırmak. Bu tür faaliyetleri arttırarak takım oyunları ve birlikte hareket etme, birlikte karar verme, yeteneklerini geliştirmek için bu organizasyonlara önem ve değer veriyoruz.  Bunun devamını da sağlayacağız. Gençlerimizin ne kadar hırslı olduğunu, içtenlikle mücadele ettiklerini görmek şehrin valisi olarak gerçekten büyük bir heyecan verdi. Bütün çocuklarımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yapılan ödül törenine Vali Kumbuzoğlu’nun yanı sıra; Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alkollü Sürücü Kaza Yaptı, Hıncını Basın Mensuplarından ÇıkardıÖnceki Haber

Alkollü Sürücü Kaza Yaptı, Hıncını Basın...

Bayram Öncesi, Lösev'den Kanserle Mücadele Eden Çocuklar Ve Ailelerine JestSonraki Haber

Bayram Öncesi, Lösev'den Kanserle Mücade...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar