Geleceğin Tıpçıları Gururla Beyaz Önlüklerini Giydi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geleceğin Tıpçıları Gururla Beyaz Önlüklerini Giydi
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıftan oluşan 121 öğrenci için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Törende öğrencilerin aileleri yer aldı.

Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu'nda ASÜ Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" gerçekleştirildi.

 

"Çok Badire Atlatacaksınız, Çok Büyük Risklerle Karşı Karşıya Kalacaksınız"

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, hekimliğin bir fedakarlık mesleği olduğunu dile getirerek, "Çok çalışacaksanız, çok çaba sarf edeceksiniz, çok badire atlatacaksınız, çok büyük risklerle karşı karşıya kalacaksınız… İnsanlara faydalı olmak adına tüm bunları göze alabilmek gerçekten güzel yürekli olmayı gerektiriyor. Bugün bizler, güzel yürekli evlatlarımızla birlikte büyük bir mutluluk ve heyecan yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Öğrencilerimiz Beyaz Önlüğü Taşıdıkları Sürece Bu Değerlere Sahip Çıkmalı"

Beyaz önlüğün hekimliğin simgesi olduğunu ve 19’uncu yüzyılın sonlarından bu yana kullanıldığını ifade eden Arıbaş, "Beyaz saflığın, temizliğin, iyiliğin, dürüstlüğün, sevginin ve temizliğin sembolüdür. Öğrencilerimiz beyaz önlüğü taşıdıkları sürece bu değerlere de sahip çıkmak zorundadır. Bizler, onların vatanını seven, doğruluktan yana olan, insanlar arasında ayrım yapmadan hizmet eden hekimler olarak yetişmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bunu yapabilecek altyapımız da kadromuz da birikimimiz de var" dedi.

Konuşmasının sonunda öğrencilerin ailelerine seslenen Arıbaş, "Çok kıymetli anne-babalar çocuklarını iyi bir hekim olması için bize emanet ettiler. Biz de altı yıl sonra evlatlarımıza hekimlik cübbelerini giydirerek insanlığa hizmet için memleketin dört bir yanına göndereceğiz" açıklamasında bulundu.

 

"Evlatlarımızı 6 Yılın Ardından, Yurdun 4 Bir Yanına Hekimlik Vazifesi İçin Uğurlayacağız"

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gül de, Arıbaş'ın ardından açıklamalarda bulunarak, "Öğrencilerimiz mesleki eğitime yeni başlıyor. Bu, uzun ince bir yol ve bu yol zorluklarla, virajlarla dolu... Ama hep birlikte çalışacağız ve bu zorlu yolları güzellikler içinde tamamlayacağız. İnşallah evlatlarımızı altı yılın ardından, yurdun dört bir yanına hekimlik vazifesi için uğurlayacağız" ifadelerini kullandı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından öğrenciler sırasıyla sahneye davet edilerek kendilerine takdim edilen beyaz önlüklerini giydi. Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş ve Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, Genel Sekreter Doç. Dr. Hüseyin Erdal, Aksaray Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak ve akademisyenler katılım gösterdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MEDAŞ'A Bronz ÖdülÖnceki Haber

MEDAŞ'A Bronz Ödül

Aksaray'da 1 Kişi Ortalama 0,77 Kg Çöp AttıSonraki Haber

Aksaray'da 1 Kişi Ortalama 0,77 Kg Çöp A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar