"Gazilerimiz, Vatanseverliğin Ve Kahramanlığın Yaşayan Abideleridir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Gazilerimiz, Vatanseverliğin Ve Kahramanlığın Yaşayan Abideleridir”
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü için bir mesaj yayımlayarak, “Gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir” dedi.

 Vali Kumbuzoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle birlikte yazılı bir açıklamada bulundu. Türk milletinin bağımsızlığına düşkün bir millet olduğunu hatırlatan Kumbuzoğlu, bu uğurda milletin her şeyini feda edebileceğini, şehitlik ve gaziliğin bağımsızlığın sembolü olduğunu ve bunun büyük onur ve gurur olarak sayıldığının altını çizdi.

“Gazilerimiz, Milletimizin Medarı İftiharıdır”

Türkiye’nin her karış toprağında gazilerin canını ortaya koymaktan çekinmediğini belirten Kumbuzoğlu, “Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, Malazgirt’te, Çanakkale'de, Sakarya'da, Güneydoğu Anadolu’da son olarak da 15 Temmuz’da verilen mücadeleyi iyi anlatmalıyız. Devletimiz, tüm kurum ve kuruluşları ile gazilerimizin ve aziz şehitlerimizin yakınlarının yanındadır. Onlar bizim en büyük ve kıymetli emanetlerimizdir” dedi. 

“Tüm Gazilerimizi Hayırla Yad Ediyoruz”

“Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de ‘Gazi’ Unvanı verilmiştir. Onun şahsında tüm gazilerimizi hayırla yad ediyoruz” diyen Kumbuzoğlu, “Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç  düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, hayatta olan ve gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz" sözlerini kullandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Cennet Vatanımız, Bizlere Şehitlerimizin Ve Gazilerimizin Emanetidir”Önceki Haber

“Cennet Vatanımız, Bizlere Şehitlerimizi...

BİK: “Kurallara Uyum Göstermeyen Kuruluşlara Ceza Verildi”Sonraki Haber

BİK: “Kurallara Uyum Göstermeyen Kuruluş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar