"Gazilerimiz Bu Topraklarda Yaşayan Herkes İçin Birer Onur ve Şeref Vesilesidir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Gazilerimiz Bu Topraklarda Yaşayan Herkes İçin Birer Onur ve Şeref Vesilesidir"
Aksaray Valiliği, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda Gaziler Günü için program düzenledi

Çelenk sunumu yapılırken, programda Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Muharip Gazileri Derneği Başkanı Gazi Mustafa Dağ açıklamalarda bulundu. 

Vali Kumbuzoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanının 19 Eylül 1921'de verildiğini hatırlatarak, bu unvanın verilişinin 101. yıldönümünü kutladıklarını, Gaziler Günü'nün kutlamaktan onur ve gurur duyduklarını vurguladı. 

 

"Gazilerimiz ve Aziz Şehitlerimizin Yakınlarının Milletimize Tevdi Edilmiş En Kıymetli Emanetler Olduğunu Biliyoruz"

Türk milletinin şanlı tarihi boyunca hep hür ve bağımsız yaşamayı amaçladığını belirten Kumbuzoğlu, "Bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Bu Millet Topyekûn Gazi Bir Millettir"

Devletin tüm imkânlarıyla gazilerin ve şehit yakınlarının yanında olduğunu belirten Vali Kumbuzoğlu, "Her gazimiz, her şehidimiz milletimizin ortak değeridir. Esasen bu millet topyekûn gazi bir millettir. Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak büyük bir onurdur. Gazilerimiz destansı tarihimizin уaşaуan abideleridir. Milletimizin bağımsız olma şuurunu ԁiri tutan efsaneleridir. Türk vatanseverliğinin, Türk fedakârlığının ölümsüz kahramanlarıdır. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz, vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun simgeleridir.  Vatan, millet ve bağımsızlık uğruna yaşayıp, bu yolda gözünü kırpmadan canını ortaya koyan büyük kahramanlar, vatan size minnettardır. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığı uğrunda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Yüreklerindeki vatan, bayrak, millet aşkıyla tarihe destan yazan gazilerimiz; sadece yaşarken ԁeğil, bu aziz millet dünya üzerinde var olduğu müddetçe, bu topraklarda уaşaуan herkes için birer onur ve şeref vesileleridir" açıklamasını yaptı.

 

"Alparslan ile Başladık, Osman Gazi ile Yürüdük, Gazi Mustafa Kemal ile Cumhuriyeti İnşa Ettik"

Gazilerin şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetin teminatı ve temel taşları olduğunu vurgulayan Vali Kumbuzoğlu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Şehit ve gazilerimiz; toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Kahraman vatan evlatları tarihin akışı içerisinde Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kıbrıs’ta, Antep’te, Maraş’ta, İzmir’de, terörle mücadelede, 15 Temmuz darbe girişimi ile mücadelede kısacası vatan bildiğimiz her yerde millî birliğimize kast edenlere karşı 'Ölürsek şehit oluruz, kalırsak gazi' diyerek vatanın bütünlüğünü ve şehadeti her şeyin üstünde tutmuştur.

Onun için İstiklal Şairimiz ne diyor: “Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.” 

Bu topraklarda boşluk yok. Her tarafta şehitlerimizin, gazilerimizin kanları var. Ecdadımız Anadolu’ya gelirken yüreğinde imanı, bir elinde kılıcıyla bu toprakları baştan sona fetih ve imar etmiştir. Ve biz Alparslan ile başladık, Osman Gazi ile yürüdük ve Gazi Mustafa Kemal ile Cumhuriyet’i inşa ettik. Bu duygu ve düşüncelerle; kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum."

 

"Gazilik Ömür Boyu Taşınacak Bir Şereftir"

Aksaray Muharip Gazileri Derneği Başkanı Gazi Mustafa Dağ da açıklamalarda bulunarak, "Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Gazi; vatanı, bayrağı devleti ve milleti için savaşan kişidir. Gazi savaşta ölürse şehit olur, kalırsa gazidir. Yara almadan hayattaysa muharip gazi, yaralıysa malül gazi olarak değerlendirilir. Bu unvanı gazi meclisi vermiştir. İstiklal Harbi, Kurtuluş Savaşı, Çanakkale, Kore, Sarıkamış, Kıbrıs, 15 Temmuz, iç ve dış güvenliği korurken gazi olanları asla unutmayacağız. Ebediyete intikal eden tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad eder hayattaki gazilerimize huzurlu sağlıklı ömürler dilerim. Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir ve bu şeref ancak Türk milletinin bağrından çıkan Mehmetçiklere mahsustur. Asker kardeşlerim hepinizin alnından öpüyorum" ifadelerini kullandı. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tohum Üreticileri ve Çiftçiler, Tohum Festivali'nde BuluştuÖnceki Haber

Tohum Üreticileri ve Çiftçiler, Tohum Fe...

Özdemir, CHP İl Başkanlığına Adaylığını İlan EttiSonraki Haber

Özdemir, CHP İl Başkanlığına Adaylığını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar