Gayrimenkul Ve Araç Alım Satımına Ek Vergi Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gayrimenkul Ve Araç Alım Satımına Ek Vergi Geliyor
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) modernizasyonunu desteklemek amacıyla oluşturulan Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na ek kaynak yaratmayı hedefleyen yeni bir kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunuldu.

 Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) modernizasyonunu desteklemek amacıyla oluşturulan Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na ek kaynak yaratmayı hedefleyen yeni bir kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunuldu. Bu teklif kapsamında gayrimenkul ve araç alım satımında ek vergiler gündeme gelecek.

Yeni Düzenlemenin Detayları

Kanun teklifinde yer alan düzenlemeye göre, vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine ve sosyal güvenlik kurumlarına verilen beyannamelerden alınan damga vergisi tutarı kadar, yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise damga vergisi tutarının yarısı kadar bir katkı payı alınması öngörülüyor.

Gayrimenkul Alım Satımında Ek Vergi

Yeni düzenleme kapsamında gayrimenkul alım ve satımlarında hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı 750 TL ek vergi alınacak. Tapuda yapılan diğer işlemlerden ise 375 TL katkı payı tahsil edilecek.

Araç Alım Satımında Yeni Ek Ücretler

Araç alım satım işlemlerinde de yeni ek ücretler geliyor. Sıfır araç tescillerinde noterlerde yapılan işlemlerden 3.000 TL, ikinci el araç alım satımında ise 1.500 TL katkı payı alınacak. Noterlerde gerçekleştirilen diğer işlemlerden ise 75 TL ek ücret tahsil edilecek.

Amaç: Savunma Sanayii Fonu’na Destek

Söz konusu kanun teklifi, Türkiye’nin savunma sanayisini desteklemek ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyonuna katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na ek kaynak sağlamayı amaçlıyor. Yasanın kabul edilmesi durumunda, ek vergilerle hem gayrimenkul hem de araç alım satım işlemlerine yeni yükümlülükler getirilecek. Yeni düzenlemelerin kısa süre içinde Meclis’te görüşülmesi ve yürürlüğe girmesi bekleniyor. Haber: Yakup Türk 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray'ın Sevilen İş İnsanı Koçaş, Son Yolculuğuna UğurlandıÖnceki Haber

Aksaray'ın Sevilen İş İnsanı Koçaş, Son...

Kitap Günleri İlk Gününde Binlerce Vatandaşa Ev Sahipliği YaptıSonraki Haber

Kitap Günleri İlk Gününde Binlerce Vatan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar