Fiş Kesmeyen İşletmeye De Fiş Almayan Müşteriye De Ceza Geliyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fiş Kesmeyen İşletmeye De Fiş Almayan Müşteriye De Ceza Geliyor!
Meclis’e sunulan yeni vergi paketiyle birlikte kayıt dışılıkla mücadelenin artırılması için, Aksaraylıları da yakından ilgilendiren yeni gelişmeye göre, fiş almayana ve fiş vermeyene büyük cezalar geliyor. 

 Aksaray’daki işletmeleri ve bu işletmelerden alışveriş yapan vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonominin başına geçmesiyle birlikte üst üste birçok yenilik devreye girdi. Ekonomide kemer sıkma politikası uygulanırken, önce kamuda tasarruf paketi hazırlandı, akabinde geniş çaplı bir vergi çalışması başlatıldı. TBMM’ye sunulan yeni vergi paketi, vergilendirilmemiş alan bırakmamak için tasarlanırken, çok önemli bir yaptırım yolda. 

Fiş ve Fatura Kesmemenin Cezası Katlandı

Fiş ve fatura düzenlemeyenler için şimdilik 3 bin 400 liralık bir ceza uygulanıyor. Ancak torba yasanın kabul edilmesiyle birlikte artık bu tutar katlanacak. İlk tespitte 3 bin 400 lira olan para cezası 10 bin liraya çıkarılacak. Ardından ikinci tespitte bu tutar 20 bin TL, üçüncü tespitte 30 bin TL, dördüncü tespitte 40 bin TL, beşinci tespitte 50 bin TL, altıncı ve sonraki her tespit için 100 bin TL usulsüzlük cezası uygulanacak.

Fiş Almayan Müşteri de Artık Ceza Yiyecek

Fiş kesmeyen işletme sahibi kadar fiş almayan müşteri de sorumlu olacak. Fiş almadığı tespit edilen müşterilere, 5 bin TL para cezası kesilecek. Satıcılar, müşterilere fiş yerine son zamanlarda adisyon vermeye başladı. Müşteriler, verilen adisyonun fiş olduğunu düşünerek bu duruma bir şey demiyor. Ancak bu durum da usulsüz, çünkü adisyon herhangi bir fiş ya da fatura yerine geçmiyor. Bu yöntemi uygulayan işletmelere de iki kat özel üslup cezası uygulanacak. Ödenmesi gereken tutar ne kadarsa 2 katı uygulanacak. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaz Geldi Ama Gurbetçiler GelmediÖnceki Haber

Yaz Geldi Ama Gurbetçiler Gelmedi

Firari Şahıslara Aksaray’ı Dar EttilerSonraki Haber

Firari Şahıslara Aksaray’ı Dar Ettiler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar