Eskil Tuz Gölü OSB’de Arsa Tahsisi Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskil Tuz Gölü OSB’de Arsa Tahsisi Yapıldı
Eskil Tuz Gölü Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen arsa tahsis töreninde, 12 yatırımcıya parselleri teslim edildi. 

 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun katılımıyla Eskil Tuz Gölü Organize Sanayi Bölgesi arsa tahsis töreni gerçekleştirdi. Yapılan törende ham yağ işleme, ağır vasıta plastik yedek parça imalatı, plastik boru imalatı, sulama sistemleri imalatı başta olmak üzere toplam 9 sektörde 12 firmaya sanayi parseli tahsis işlemleri yapıldı. 

"İki Yıldır Devam Eden Hummalı Çalışmaların Neticesinde Buradayız”

Törende açıklamalarda bulunan Vali Kumbuzoğlu, “Bizler, iki yıldır devam eden hummalı çalışmaların neticesinde buradayız. Bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür ederek başlamak istiyorum. Türkiye’de 3 ilçesine aynı anda OSB kurulma kararı verilen tek il özelliği taşıyan Aksaray’da yatırımlar devam ediyor. Bu ilçeler arasında olan Eskil’de Tuz Gölü OSB’de önemli yatırımları sanayi parsel tahsisini gerçekleştiriyoruz. Özelde Aksaray genelde Türkiye istihdamda önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

"Yatırım, Üretim, İstihdam ve İhracatta Somut ve Dev Adımlar Atmanın Zamanı Geldi”

Aksaray’daki tarımsal üretimin yüzde 60’ının Eskil’de gerçekleştirildiğini ifade eden Kumbuzoğlu, “Eskil, bu yönü ile tarımın merkezi konumunda. Bundan sonra, sizlerin de katkıları ile önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olacak. Göç veren değil, göç alan bir ilçe olacak. Ancak, bundan sonra, sizlerin de değerli katkıları ile önemli bir sanayi ve ticaret merkezi de olacak. Bugün, Eskil için tarihi bir gün. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatta somut ve dev adımlar atmanın vakti geldi. Bu topraklarda doğmuş, Türkiye’ye, hatta dünyaya mâl olmuş markalara sahip hemşehrilerimizin, köklerine sarılıp, buralara yatırım yapmaları hem kıymetli hem de çok anlamlı" açıklamasını gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen törene Vali Kumbuzoğlu’nun yanı sıra; AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ile Hüseyin Altınsoy, Eskil Kaymakamı Said Muhammed Bilgin, İGM Başkanı Latif Ağır, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, yatırımcılar ve Eskilli vatandaşlar katılım sağladı. Haber: Sedef Nazlı

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SGK, İsteğe Bağlı Sigortalılık Konusunda BilgilendirdiÖnceki Haber

SGK, İsteğe Bağlı Sigortalılık Konusunda...

“Kongreye Türkiye Cumhuriyeti’nin Karşısında Olmuşları Toplayıp Onlara Rastgele Ateş Ettirdiniz”Sonraki Haber

“Kongreye Türkiye Cumhuriyeti’nin Karşıs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar