Ertürk’ten Önemli Hatırlatma

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ertürk’ten Önemli Hatırlatma
<p>&nbsp;&ldquo;19 Mayıs Milli Bayramımızdır&rdquo;</p><p>&nbsp;</p>

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada “19 Mayıs bir sportif faaliyet değildir, 19 Mayıs bir spor müsabakası değildir. 19 Mayıs bir futbol turnuvası değildir. 19 Mayıs yedi düvel tarafından paramparça edilmeye çalışılan bir ulusun başkaldırısıdır. Yok edilmeye çalışılan bir ulusun yeniden doğuşudur. Bu nedenle bizim milli bayramımızdır” hatırlatmasında bulundu.

 

Türkiye’nin içinde bulunduğu günlerde zihniyet değişikliği yaşandığını dile getiren Ertürk “Türkiye’de bir zihniyet değişikliği yaşanıyor. Bugün 19 Mayıs gençliğe armağan edilen bir bayram ve Adana/Yüreğir Gençlik kolları başkanımız bir talimat ile tutuklanmıştır. Kaymakamın koruması tarafından silah çekilerek mağdur edilmesine rağmen Sn. Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile tutuklanmıştır. Gençlik kolları başkanımıza Aksaray İl Başkanlığı olarak sevgilerimizi gönderiyoruz. Sosyal medya üzerinden, siyasal iktidara yakın olup, CHP’li kadınlar ile ilgili tecavüz listesi yayınlayanlar, oturduğu sitelerden ölüm listesi yayınlayanlar, yine AKP’de üst düzey görev yapıp, elli bin kişiyi yok edecek cephaneye sahibiz diye haykıranlara hiçbir şey yapılmazken CHP Gençlik Kolları Başkanı tutuklanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

Ölüm Listesi Hazırlayanlara Seslendi

Ölüm listesi yayınladığı ifade edilen isimlere seslenen Ertürk “Bu listeleri yayınlayanlara; Grup Başkanvekilimiz Sn. Özgür Özel’in söylemi ile CHP’nin hiçbir yöneticisi bu tehditlerden, bu listelerden korkmaz. CHP savaş meydanlarında kurulmuştur. Bizi oturduğumuz koltukların ardında tarihten gelen bir güç vardır. Bizi güçlü kılan, bizi dinamik kılan, bizi dimdik ayakta tutan da tarihten aldığımız bu güçtür. CHP örgütleri olarak 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan genç subay ne hissediyorsa biz de aynısını hissediyoruz. O gün ‘söz konusu vatan ise gerisi teferruat’ diyen, o gün ‘ya istiklal ya ölüm’ diyen genç subaya ilave olarak biz de bugün Ya Türkiye Cumhuriyeti ya ölüm, söz konusu Türkiye Cumhuriyeti ise gerisi teferruattır diyoruz” şeklinde konuştu.

Son olarak Ertürk “Bu yasaklardan arındırılmış, özgürlüğün, güçlü demokrasinin hissedildiği yeni bayramlarda buluşmak ümidiyle Tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi. Haber: M. Erhan Bölükbaş


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Sokağa Çıkma Yasağı GeldiÖnceki Haber

Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Sokağa...

Son Dakika… İçişleri’nden 4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağıyla İlgili Genelge!Sonraki Haber

Son Dakika… İçişleri’nden 4 Günlük Sokağ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar