Ertürk: “Genel Seçimin Üstünden 16 Ay Geçti, Aksaray’da Ne Değişti?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ertürk: “Genel Seçimin Üstünden 16 Ay Geçti, Aksaray’da Ne Değişti?”
CHP Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü ve PM Üyesi Ali Abbas Ertürk, CHP’nin iktidara 7,5 puan fark attığını söyleyerek, “CHP, bir kuluçka dönemi geçiriyor ve hazırlık sürecindeyiz” dedi.

CHP PM Üyesi ve Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk, yerel seçim sonrasında CHP’nin 6 miting yaptığını ve 7. mitingin de Giresun’da olacağını ifade ederek, “Bu mitingler bize oy verin mitingleri değil, vatandaşın sorunlarını dertlerini anlatan mitingler. Son yapılan anketlerde iktidar partisi ile aramızda 7,5 gibi bir fark var. Açık ara birinciliğini koruyan bir Cumhuriyet Halk Partisi var” derken CHP’nin her kesimden insanı kucaklayan bir parti konumuna geldiğini söyledi.

 CHP Parti Meclis Üyesi ve Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk, Kanal 68 TV'de yayınlanan “Söz Konusu Aksaray” programının canlı yayın konuğu oldu. Moderatörlüğünü Gazeteci Dilek Eyüboğlu'nun yaptığı programda; Gazeteciler Nazmi Çalışkan ve Harun Atalay'ın il ve ülke gündemine dair sorularını cevaplayan Ertürk, programda önemli açıklamalarda bulundu.

 “Türkiye’de Baas Partisine Benzer Bir Yapı Oluştu”

 Türkiye'de demokratik yollarla seçilen ama Ortadoğu'da Baas partisine benzer bir yapı oluştuğunu ifade eden Ertürk, “Devlet ve devletin kurumları tek bir amaca yönelmiştir. O siyasi partinin ya da o siyasi liderin mutluluğu ve bekası önemlidir. Görevini yapmaz, işini yapmaz, devlet adamlarının ona yüklediği hüviyetten uzaklaşmış, o lidere laf söyleyene herkesten önce koşar, gözaltına alıp tutuklar. Şu an Baas rejimine dönmüş ülkemiz, üzülerek izlemekteyiz. Bu sistemin böyle gitmeyeceğini vatandaşlarımızın serzenişleri göstermiştir ki çok net bu sistemin sonu gelmiştir” dedi.

 “Aksaray’da Siyasi Bir Boşluk Var, Nasıl Olsa Muhalefetin Tek Vekili Sesini Çıkartmıyor”

 2024 Mart yerel seçimlerin ardından CHP Parti Meclis Üyesi ve Yurtiçi Koordinatörü görevine getirildikten sonra yoğun bir çalışma temposu ile ülkeyi karış karış dolaşarak, CHP örgütlerinin çalışmalarını takip ettiğini ve vatandaşların nabzını tuttuğunu ifade eden Ertürk, “Aksaray'da siyasi bir boşluk vardır. Herkes istediği gibi atını oynatabilir, nasıl olsa muhalefetin tek milletvekili hiç sesini çıkartmıyor. Belediye meclisine seçilen 4 tane muhalefet üyeleri elini indir kaldır yapıyor. Aksaray sahipsiz değildir Aksaray'ı yakından takip ediyorum. Aksaray'daki bütün gelişmeleri notlarımızın arasına alıyoruz. Asla Aksaray'da yaşanan yolsuzluklara, sorumsuzluklara, vurdumduymazlıklara ben yaptım oldulara müsaade etmeyeceğiz” ifadesine yer verdi.

 “Yeni Dönemde Aksaray’da Ne Değişti?” 

2023 genel seçimlerinde Aksaraylılara neler olacağını tek tek anlattığını hatırlatan Ertürk, “Mevcut iktidarın başkanının, hiçbir icraat yapmadığını, milletvekili seçerseniz Aksaray’a bir faydası olmayacağını bu ekranlardan söylemiştik. İktidarın ortağı milletvekilini ikinci defa seçmeyin, ilk döneminde ayakkabıcılar için sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir önerge verdi. İkinci seçildiğinde yine ikinci önergeyi de ayakkabıcılar için verir dedik. Seçmenimiz maalesef tercihini Aksaray'a hiçbir faydası olmayan siyasetçilerden yana kullandı. Seçimlerin üzerinden 15 ay geçti, şimdi ben soruyorum, yeni dönemde Aksaray'da ne değişti? Cumhuriyet Halk Partisi'ni seçmediniz, bizleri bölücü, vatan haini, terör örgütü ile iltisaklandırdınız. Bize oy vermediniz, tercihinize de saygı duyduk ki seçimden sonra da Aksaray kamuoyuna teşekkür ettim.

 Peki, bu oy verdiğiniz arkadaşlar 15 ayda ne yaptı? 31 Mart 2024'te yeniden sandık başına gittik ve dedik ki bakın burada başarısız bir AK Parti belediyeciliği var. Bu başarısızlığın hesabını soracak mısınız yoksa yeniden oy mu vereceksiniz, onun yanında diğer muhalefet partilerin adayları vardı, bunlar çakma muhalefet dedik. AK Parti'nin zihniyetinden beceriksizliğinden kurtulmak istiyorsanız karşınızda pırıl pırıl bir adayımız var dedik. Genç, kadın, harita mühendisi, şehirciliği bilen, parti yönetiminin her kademesinde görev almış deneyimleri olan bir arkadaşımız. Bir kez bir ezber bozun dedik. Seçmenimiz orada da gitti yine aynı şekilde devam etti. Dolayısıyla aynı yöntemi uygularsanız aynı sonuca çıkarsınız. Ben bugünlere hiç şaşırmıyorum, bugün başarısız milletvekillerinin performansına karşı ben 15 ay önce uyarmışım, üzerime düşeni yapmışım” açıklamasında bulundu. 

“Tatlı Su Muhalefetliğinden Çıkmaları Lazım” 

Muhalefet partililerin bir konuyu gündeme getirmek için kendisinden istekte bulunduğunu söyleyen Ertürk, “Ya arkadaş sen nasıl bir muhalefetsin? Tatlı su balığı muhalefetliğinden çıkmaları lazım. Biz küsmedik çalışmalarımıza devam ettik. Önümüzdeki süreçlerde de tempomuzu yükselterek vatandaşımızın yine her zaman olduğu gibi seslerini duyurmaya devam edeceğiz. CHP, bu ülkenin tek muhalefet partisi ve iktidar partisi olacaktır. Hep birlikte önümüzdeki süreci yaşayıp göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

 “Muhalefet, Öyle Meclis Kürsüsüne Çıkıp ‘Tren Yolu Niye Gelmedi’ Demek Değildir” 

27 ilden sorumlu olduğunu ve Aksaray’a yeterli kadar zaman ayıramadığını söyleyen Ertürk, “Ama buradan şu anlam çıkmasın; Cumhuriyet Halk Partisi olarak il başkanımız konuları takip ediyor. Aksaray'ı sahipsiz bırakmayız, bize gelen her türlü yoğun ihbarları iyice analiz ediyor araştırıyor, dosyalayıp takip ediyoruz. Bizim tek derdimiz bu ülkenin, bu şehrin sorunlarını dile getirmek. Bizim tek amacımız siyaset yapmak, başka hedeflerimiz yok, başka alanlarda ustalaşmak gibi çabalarımız yok. Asıl sorgulanması gereken konu muhalefet partisi konumunda hüviyetleri olanların 5 yıl muhalefet namına hiçbir şey yapmaması, kimse bunu muhalefet kabul etmez. Muhalefet, mayınlı tarlada yürümek, bedeninizin paramparça olmasını göze almak demektir. Öyle meclis kürsüsüne çıkıp ‘tren yolu niye gelmedi’ demek, Ortaköy yoluna gidip video çekme ile arada bir Aksaray halkına kürsüden hitap edeyim sonra da keyfime bakayım etliye sütlüye karışmayayım danışıklı muhalefet yapayım değildir. Danışıklı muhalefet, anlaşmalı muhalefet, muhafazalı muhalefeti Cumhuriyet Halk Partisi ile kimse karıştırmasın, biz muhalefet partisiyiz” dedi.

 “Bunlar Tatlı Su Muhalefeti, Danışıklı Muhalefet Yapmaktadır”

 Geçtiğimiz dönemde Aksaray Belediyesi Meclisi’ne 2 CHP’linin seçildiğini anımsatan Ertürk, “İki kişi 3 tane önergeyi geçtiğimiz dönem yapmış olduğu muhalefetle belediye başkanlığına geri adım attırarak geri çektirmişti. Oysa belediyede şu an muhalefetin belediye meclis üyeleri var ama 4 aydır muhalefet adına Belediye Meclis Üyelerinin en ufak bir çalışmasını duydunuz mu?” diyerek İYİ Parti Belediye Meclis üyelerine de yüklenen Ertürk, “AK Parti'yi rahatsız edecek muhalefetten seçilen Belediye Meclis Üyelerinin Evren Dinçer'i üzecek bir hareketini gördünüz mü? Göremezsiniz, çünkü bunlar tatlı su muhalefeti, danışıklı muhalefet yapmaktadırlar. CHP, bir kuluçka dönemi geçiriyor, bir hazırlık sürecindeyiz tüm örgütümüzle. Ülkenin ve ilin tek muhalefet partisi olarak bakın muhalefet nasıl yapılır, halkın sorunları cesaretli bir şekilde nasıl gündeme getirilir zaten biliyorlar, daha iyi yaşayacaklar” ifadelerine yer verdi.

2 saat süren canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP PM Üyesi ve Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk, binlerce kişi tarafından izlenirken, canlı yayında izleyicilerin sorularını da yanıtsız bırakmadı. Özel Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobil İle Çarpışınca Hastanelik OldularÖnceki Haber

Otomobil İle Çarpışınca Hastanelik Oldul...

Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu’nda Skandal İddialar!Sonraki Haber

Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu’nda Skandal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar