“Emzirmek Annenin, Anne Sütü Bebeğin Koruyucusudur”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Emzirmek Annenin, Anne Sütü Bebeğin Koruyucusudur”
Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, emzirmenin anne sağlığı açısından çok önemli olduğuna yönelik açıklama yapılırken, “Emzirmek annenin, anne sütü bebeğin koruyucusudur” denildi.

 

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, emzirmenin önemine dikkat çekildi. Anne sağlığı için emzirmenin büyük öneme sahip olduğu ifade edilirken, sağlık risklerinin azaldığı, anne-bebek arasında özel bir bağ kurulduğu vurgulandı.

“Emzirme, Meme, Rahim ve Yumurtalık Kanseri Riskini Düşürür”

Yapılan açıklamada, “Emzirme süreci, anne ve bebek arasında özel bir bağ kurmanın yanı sıra, annenin çeşitli sağlık risklerini azaltır. Emzirme, meme, rahim ve yumurtalık kanseri riskini düşürür. Özellikle emzirme sürecindeki düşük östrojen seviyesi, meme kanseri riskini azaltır. 30 yaşından önce doğum yapıp bir yıl ya da daha uzun süre emziren kadınlarda yumurtalık kanseri riskinde belirgin bir azalma gözlemlenmiştir” denildi.

“Emziren Annelerin Stresle Başa Çıkma Becerileri Artıyor”

Emzirme işleminin kemik sağlığına iyi geldiği, ilk 6 aydaki emzirmeyle birlikte prokollejen ve karboksil peptik (PICP) seviyelerinin arttığı, kemik yıkımı belirteçlerinin ise azaldığı ifade edilirken, “Emzirme, doğum sonrası iyileşme sürecini hızlandırır. Oksitosin hormonu, rahim kasılmalarını artırarak kanamayı azaltır, böylece kansızlığa bağlı halsizlik ve çarpıntı riski de düşer. Emziren annelerin stresle başa çıkma becerilerinin arttığını ve emzirmeyenlere göre serum kortizol ve adrenalin seviyelerinin daha düşük olduğunu belirtildi. Bu durum, emziren annelerin psikolojik olarak daha rahat hissetmelerini sağladığını belirtti. Emzirme, annenin günlük enerji gereksinimini yaklaşık 500 kalori artıyor. Bu ekstra kalori ihtiyacı hem annenin beslenmesinden hem de gebelik sırasında depolanan yağlardan karşılanır, bu da hamilelikte alınan fazla kiloların kaybına yol açar” ifadeleri kullanıldı. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli Sporcu Halime Yıldız'a Çiçekli KarşılamaÖnceki Haber

Milli Sporcu Halime Yıldız'a Çiçekli Kar...

Ödemelerde Kapsam GenişletildiSonraki Haber

Ödemelerde Kapsam Genişletildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar