Elektrik Güvence Bedelinde Yeni Dönem! Herkesi Etkileyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elektrik Güvence Bedelinde Yeni Dönem! Herkesi Etkileyecek
EPDK taslak çalışması kapsamında, yabancı uyruklu abonelerden yüzde 50 oranında daha fazla güvence bedeli alınması planlanıyor.

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), taslak çalışması kapsamında, elektrik faturalarını düzenli ödeyen abonelerin yeni sözleşmelerinde güvence bedeli almama üzerine çalışıyor. Öte yandan yabancı uyruklu kişilerin abonelik ücretlerinin de yüzde 50 oranında yükseltilmesi gündemde. EPDK'den yapılan açıklamaya göre,15 gün boyunca ilgili kurumlar ve sektörden gelecek görüşler toplanacak ve gerekli görülmesi halinde değişiklik yapılacak. Güncel olarak mesken abonelerinden 680-1135 lira arasında bir güvence bedeli alınıyor. Borcu sebebiyle sözleşmesi iptal olan kişiler de yüzde 50 oranında daha fazla güvence bedeli ödüyor.

Yabancı Uyruklular İçin Yüzde 50 Daha Fazla Güvence Bedeli

Yabancı uyruklu tüketiciler için de yeni önlem gündemde. Yabancı uyruklu tüketicilerin genel olarak aboneliği kapatmadan kullanım yerini terk etmeleri ve yasal takibe konu kalıntı borç tutarını artırdığını belirten EPDK, yeni önlem olarak yabancı uyruklu kişilerden yüzde 50 oranında daha fazla hizmet bedeli almaya hazırlanıyor. Fatura ödemelerini 24 ay boyunca düzenli yapan yabancı uyruklu mesken aboneleri, bir sonraki aboneliklerinde güvence bedeli ödememe hakkı elde edebilecek. 

Sözleşme İçin İmza Şartı Yok

Taslak kapsamında, dijitalleşmeye ayak uydurmak için imza şartı bulunmayacak. Bunun yerine aboneye özet niteliğinde bir sayfa abonenin imzasına sunulacak. Sözleşmenin tamamı ise dijital olarak aboneye verilecek.

Kaçak Elektrik Kullanma Cezası Artacak

Kaçak elektrik kullanımına karşı da cezaların artması planlanıyor. Kaçak elektrik kullanımı ceza katsayısı artırılacak ve kaçak kullanımı tespit edilen kişiler daha fazla ceza ödeyecek. Yüksek kaçak oranlı bölgelerde herhangi bir asayiş sorununa meydan vermeden kaçak miktarın tespiti ve önlenmesi için her türlü teknolojik imkan ve veri kullanımı artırılacak. Haber: Sedef Nazlı


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köy Köy Gezip İhtiyaçları Tespit EdiyorÖnceki Haber

Köy Köy Gezip İhtiyaçları Tespit Ediyor

“Akıllı Kavşak Uygulamamız İle Trafik Yoğunluğu Azalacak”Sonraki Haber

“Akıllı Kavşak Uygulamamız İle Trafik Yo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar