“Eğitim Çalışanları Savunmasızdır, Yasal Düzenleme Şarttır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Eğitim Çalışanları Savunmasızdır, Yasal Düzenleme Şarttır”
Yenimahalle İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Aziz Koçak, bir şahıs tarafından sopayla darp edilmişti. Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Murat Görmez, saldırıyı kınayarak, “Eğitimciye şiddete hayır!” dedi.

 Aksaray'da Yenimahalle İlkokulu'nda sınıf öğretmeni Aziz Koçak, okul bahçesinde bir şahıs tarafından sopayla darp edilmişti. Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Murat Görmez, Koçak’a yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunarak, bu durumu kınadı. 

“Türkiye’nin Eğitime Daha Fazla Önem Vermesi Gerektiğini Düşünüyoruz”

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Murat Görmez Yenimahalle İlkokulu’ndaki eğitimcilerle bir araya gelerek, “Yenimahalle İlkokulu’nda değerli meslektaşımız Aziz Koçak hocamıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, Türkiye’nin en stratejik, en hassas ve en önemli meselesinin eğitim olduğuna inanıyoruz. Demokratikleşme yolunda kararlı adımlarla ilerleyen, hem ekonomik hem de siyasal alanda küresel bir aktör olma hedefiyle hareket eden Türkiye’nin eğitime daha fazla önem vermesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“Yeteri Kadar Güvenlik Önleme Alınmamakta, Sorumluluk Öğretmene Bırakılmaktadır”

Eğitimcilere yönelik şiddeti cezalandıracak ve eğitimciye güven verecek bir yasal düzenlemenin şart olduğunu ifade eden Murat Görmez, “Eğitimcilere karşı şiddet, okullarımızda yaygın bir sorun hâlini almıştır. Eğitim çalışanları saldırılara karşı maalesef savunmasızdır. Eğitim-öğretim kurumlarında yeteri kadar güvenlik tedbirleri alınmamakta, sorumluluk öğretmenlere ve yöneticilere bırakılmaktadır. Eğitimcilere yönelik şiddeti cezalandıracak, eğitimciye güven verecek yasal bir düzenleme yapılmalıdır. Bu doğrultuda, eğitim çalışanlarına karşı cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişilere yönelik hapis cezası verilmesi, eğitimcilerin yaralanmasının tutuklama nedeni varsayılan suçlardan sayılması ve şiddet mağdurlarına Bakanlıkça hukukî yardım yapılması noktasında yasal düzenleme yapılmalıdır” dedi. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Geçen Ay Aksaray'da 449 Konut SatıldıÖnceki Haber

Geçen Ay Aksaray'da 449 Konut Satıldı

UMKE Temel Eğitim Bölge Kampı Aksaray’da GerçekleştiSonraki Haber

UMKE Temel Eğitim Bölge Kampı Aksaray’da...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar