“Ecdadımızın Adını Gelecek Nesillere Ulaştırmak Vefa Borcumuzdur”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Ecdadımızın Adını Gelecek Nesillere Ulaştırmak Vefa Borcumuzdur”
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile Aksaray Belediyesi ile Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu iş birliğinde restore edilen II. Kılıçarslan Türbesi ve Kafeteryası’nda sona geliniyor. 

 Köklü tarihi geçmişe sahip olan Aksaray’da en çok eserleri bulunan Selçuklu Sultanı II. Kılıçarslan Türbesi’ndeki restorasyon çalışmaları tamamlanmıştı. Türbe yanında başlanan kafeterya ve sosyal donatı alanlarındaki çalışmaların da sonuna yaklaşıldı.

II. Kılıçarslan Köşkü’nün yanında sosyal donatı alanı olarak hayata geçirilen Kafeterya projesinin kaba inşaat işçiliği tamamlandı ve geriye ince işçilik aşaması kaldı. Yapımı yüzde 88 oranında tamamlanan Köşk Kafeteryası’nda Selçuklu mimarisinin motiflerine yer verildi.

“Tüm Kurum ve Kuruluşlarla İş Birliği İçerisinde Çalışıyoruz”

Şehrin tarihinde iz bırakmış isimlerin adını yaşatmanın vefa borcu olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Şehrimiz köklü bir tarihi geçmişe sahip. Aksaray’ımızda özellikle Selçuklu dönemine ait yüzlerce eser bulunuyor. Göreve geldiğimiz günden beri bu eserleri gün yüzüne çıkartmak için tüm kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz. II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkünde restorasyon çalışmalarımızı tamamladık. Kafeterya projesi, karşılama alanı ve peyzaj çalışmaları üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından hizmete aldığımızda hem Selçuklu Sultanı II. Kılıçarslan’ın türbesini ziyaret edenlerin kullanabileceği sosyal tesislerinde tıpkı Bedriye Medresesi, Zinciriye Medresesi gibi sevilerek kullanılacağını ümit ediyoruz. Vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte vakit geçirebileceği sosyal ve kültür tesisleri inşa etmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zorlu Balya Dönemi Başladı!Önceki Haber

Zorlu Balya Dönemi Başladı!

Dışarı Çıktıktan Sonra Bir Daha Geri Dönmeyen Genç AranıyorSonraki Haber

Dışarı Çıktıktan Sonra Bir Daha Geri Dön...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar